10+1 dolog, amit nem tudtál Zac Efronról

Tudtad, hogy Taylor Swifttől tanult gitározni? 

Zac Efron már a 2000-es évek elején is feltűnt egy-egy filmben és sorozatban, az áttörő sikert azonban a 2006-ban indult High School Musical trilógia hozta meg neki. Azóta karrierje egyre csak felfelé ível, és olyan produkciókban láthattuk az évek során, mint a Szerencsecsillag, a Nagyfater elszabadul, vagy A legnagyobb showman. Íme 10+1 dolog, amit valószínűleg nem tudtál a színészről. 

1. Taylor Swifttől tanult gitározni

Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy napjaink egyik legtehetségesebb előadója és dalszerzője tanította gitározni, de Zac ezen szerencsés emberek közé tartozik.

A legelső gitárórámat Taylor tartotta

– árulta el a színész Ellen DeGeneres műsorában.

Az énekesnő a Foster the People Pumped Up Kicks című slágerét tanította meg Zac-nek, és hozzátette, hogy nagyon ügyes volt, ahhoz képest, hogy első alkalommal fogta a kezében a hangszert. 

2. Egyik nagy álma, hogy a Stranger Things-ben szerepelhessen

Több interjúban is hangoztatta, hogy imádja a Stranger Things sorozatot, és egyik nagy álma, hogy szerepelhessen benne. A kedvenc karaktere a Millie Bobby Brown által megformált Eleven, és hatalmas élményként élte meg, mikor 2017-ben személyesen is találkozhatott a fiatal színésznővel, hogy átadjon neki egy díjat az MTV Movie and TV Awards-on. 

3. Ha nem színész lenne, legszívesebben…

…séfként dolgozna. A Vogue-nak árulta el, hogy imád sütni-főzni, és szabadidejében legszívesebben a konyhában tevékenykedik.

4. Hatalmas Céline Dion rajongó

Szintén a Vogue tette fel neki a kérdést, hogy melyik lemez az, amin a rajongói meglepődnének, hogy megvan neki, ő pedig kapásból a kanadai díva korongját vágra rá:

Céline Dion válogatás albuma, de igazából az összes többi lemeze is megvan. 

5. Legjobban azt bánja, hogy nem ment egyetemre

Women’s Health magazinnak vallotta be: azt bánja a legjobban eddigi élete során, hogy nem ment egyetemre, így ez az élmény kimaradt a fiatalkorából. Egyébként anno jelentkezett a University of Southern Californiara, és fel is vették, ám végül az akkoriban épp bimbózó színészi karrierje miatt nem élt a lehetőséggel.

6. Legjobban féltett kincse az aláírt baseball labda gyűjteménye

Zac imádja a baseballt, így elég régóta gyűjti a dedikált labdákat, melyből már rengeteg van neki, és semmi pénzért nem válna meg tőlük.

7. Lemezszerződést ajánlott neki Simon Cowell…

…de ő elutasította! Hogy milyen indokkal? Ez még a Disney évei alatt történt, akkoriban pedig a színészkedés volt az első számára, így semmi másba nem akart sok időt és energiát fektetni. 

8. 2013-ban rehabra vonult

Mint sok más tinisztár, ő is megküzdött a fiatalon jött hírnév nehézségeivel. Egy időben olyan mértékben az alkohol, a drogok, és a bulizás állt az élete középpontjában, hogy az már kihatással volt a munkájára is, és kimaradozott a forgatásokról miatta. 2013-ban aztán rehabra vonult, így sikerült újra egyenesbe hoznia az életét, ennek köszönhetően pedig a karrierje újból szárnyra kapott. 

9. Majdnem ő játszotta Pán Pétert

2003-ban, 3 évvel a High School Musical előtt megpályázta Pán Péter szerepét, amit végül Jeremy Sumpter kapott helyette. 

10. Ezért nem turnézott a HSM csapatával

Azt gondolhatnánk, hogy valami nagyon erős indoka volt, amiért nem indult turnézni a HSM csapatával, tekintve, hogy ennek a filmnek köszönhetően lett világsztár, azonban ez nem így van: egyszerűen csak elege volt már a dalokból, így nem akarta újra és újra, estéről estére hallani őket. 

10+1. Ezért nem jött be neki a Tinder

Mint sok más szinglitársa, bizony ő is regisztrált Tinderre, de nem járt sok szerencsével. Hogy miért? Senki nem húzta őt jobbra, mert mindenki azt hitte, hogy kamuprofillal állnak szemben!