Összeállt a Coldplay és a BTS

Íme a My Universe!

Különleges kollaborátorral készül meghódítani az univerzumot a Coldplay: ezúttal a szupersztár a dél-koreai csapattal, a BTS-szel készített közös dalt, amely az október 15-én érkező új Coldplay lemez előfutára is egyben.

“Mindenki idegen valahol” – többek közt ezt olvashatták a felhasználók a Coldplay júliusi, albumbejelentő Instagram bejegyzésében. Chris Martinék azóta több leplet is lerántottak már érkező, kozmosz-tematikus, Music Of The Spheres című kiadványukról: az első single-t, a Higher Power-t például a NASA egyik űrhajósa hallgathatta meg először.

A brit, többszörös Grammy-díjas csapat rég készített közös felvételt más előadóval, ám most az egész világot meghódító k-pop bandával, a BTS-szel működött együtt: a My Universe egy éteri pophimnusz lett, amit hallgatva pár percig tényleg kizárhatjuk a külvilágot és elmerülhetünk saját univerzumunkban.

Habár a két különböző földrészről származó alkotó sok tekintetben eltérő zenei stílust képvisel, számos közös elemmel kapcsolódnak egymáshoz. A BTS idén februárban például a Coldplay egyik klasszikusával, a Fix You feldolgozásával lépett színpadra az MTV Unplugged című műsorában. Illetve a héttagú csapat szintén izgalmas megjelenési helyszínnek találta a bolygónkon kívüli végtelenséget, és az amerikai űrügynökség tagjainak következő, 2024-es Holdra vezető útjának lejátszási listájára több zenéjük is felkerült.

A My Universe azon kevés számok egyike, amelynek a Coldplay címet adott, hiszen a hamarosan közelgő albumon számos olyan dal hallható majd, amelyhez csupán egy-egy emojit rendeltek.

A Londonban alakult formáció a modern pop-rock meghatározó alakja, akinek olyan slágereket köszönhetünk, mint a Clocks, a Paradise, vagy a Spotify-on 1,6 milliárd streamet generáló Something Just Like This. A legutóbbi korong, az Everyday Life is a rajongók hatalmas kedvence, rajta olyan felvételekkel, mint az Arabesque vagy az Orphans, amit a hazai rádiók is sokat pörgettek.