Szívszorító vallomást tett a Why Don’t We: bezárta és bántalmazta őket egy menedzserük

A srácok nem titkolják tovább az igazat.

Sokkoló és szívszorító vallomást tettek a Why Don’t We srácok arról, hogyan tartotta fogságban és bántalmazta őket egy menedzserük, mikor a karrierjük kezdeti szakaszában voltak. A banda lassan 5 éve, 2016-ban állt össze, ekkor a tagok pedig még csak 15 és 18 év között, mondhatni gyerekek voltak.

A közleményben, melyet Instagram oldalukon osztottak meg, elárulták, hogy nem szeretnének többé csendben szenvedni, mert az nem tesz jót sem nekik, sem pedig a rajongóiknak.

A közlemény szerint karrierjük kezdetén együtt laktak egy házban, és itt dolgoztak a zenéjükön, a valóra vált álom azonban hamar rémálommá vált.

Eleinte izgatottak voltunk, hogy együtt lakhatunk, és azt csinálhatjuk, amit a legjobban szeretünk, vagyis zenélhetünk, de ekkor még csak nem is sejtettük, hogy hamarosan a Why Don’t We-ház rabjai leszünk az egyik menedzserünknek köszönhetően. Nem elég, hogy nap közben velünk lakott, de a hét minden napján, minden egyes órájában irányított minket. Riasztót szerelt az összes ajtóra és ablakra, ami megszólalt, ha kinyitottuk őket. Mondanunk sem kell, hogy a riasztók kódjait nem kaptuk meg, ezáltal pedig a saját otthonunk túszai lettünk.

Nem csak a szabadságukban korlátozta őket a menedzser, de azt is megszabta, hogy mennyit ehetnek egy nap.

Ételt csak korlátozott mennyiségben kaptunk, emiatt pedig pár bandatagnak étkezési zavarai alakultak ki. Be kellett csempésznünk az ételt, és elrejteni az éjjeliszekrényünkben. Verbálisan bántalmaztak minket minden egyes nap, és eltaszítottak a szüleinktől és a barátainktól.

A srácok azt írják, semmiféle támogatást nem kaptak senkitől, és csak saját magukra számíthattak ekkoriban, emiatt pedig azt hitték, ez a fajta bánásmód a normális, és minden előadónak ezen kell keresztülmennie.

Amellett, hogy fizikailag és lelkileg is megsínylették a történteket, az anyagiakra is hatással volt, elmondásuk szerint pedig nem is kicsit. Remélik, azáltal, hogy megnyíltak erről a nagyvilágnak, maguk mögött tudják hagyni ezt a fejezetet.

Elkötelezettek maradunk a zene, a kiadónk, és a legfőképpen a rajongóink mellett, akiket nagyra értékelünk, és akik erőt adnak nekünk, hogy végigcsináljuk ezt az egészet.

A teljes közleményt itt tudjátok elolvasni:

Rengeteg erőt is kitartást kívánunk a srácoknak ebben a nehéz időszakban.