Vérpezsdítő pop-rock felvétellel ráz fel a HEATLIE zenekar

Megérkezett az Ez az, ami jó!, a forró nyári napokon pedig pont ez az, ami kell!

Lehengerlő újdonsággal indítja az augusztust a HEATLIE zenekar. Heatlie Dávid nevével A DAL 2019-es műsorában találkozhatott először a nagyközönség, amikor az énekes-dalszerző a legjobb 30 produkció közé jutott La Mama Hotel című dalával. Dávid ekkor ismerte meg zenekarának egy részét, akikkel olyannyira egy húron pendült, hogy egyértelmű volt, folytatják a közös munkát. 2019 nyara óta hivatalosan is HEATLIE néven fut a csapat, amely azóta több stílusban is kipróbálta magát. A vicces videóklipjeiről és energikus koncertjeiről is ismert formáció kiemelten fontosnak tartja szerzeményeiben a mondanivalót, önmaguk stílusát a tagok szövegcentrikus popként aposztrofálják.

Ez az, ami jó című újdonságuk is átadja a rájuk jellemző lendületet és pezsgést, a track pedig rögtön magával ragadja a hallgatót. Fülbemászó, azonnali dúdolásra késztető dallam, zúzós gitárakkordok és táncolható, rádióbarát zene: így lehetne legjobban összefoglalni a srácok vadiúj felvételét, amelynek zenéjét a frontember, Heatlie Dávid szerezte, míg a szöveget Müller Máté, a csapat dobosa jegyzi.

Stílusában ez a felvétel kissé eltér a korábbi megjelenéseinktől, de ez is teljes mértékben mi vagyunk, és nagyon otthon érezzük magunkat ebben a kicsit keményebb hangzásban is. Mondhatjuk úgy is, hogy ezzel a dallal kinyílt egy új ajtó számunkra. Szeretnék még többet alkotni ebben a stílusban, mert koncerten is szívesen játszunk hasonló lüktetésű, tempós számokat.

– árulta el Dávid.

A klipet, amiből ezúttal sem hiányozhat a humor, Solymáron vette fel a zenekar. A forgatás alatt kalandból sem volt hiány, hiszen a csapat néhány óra elteltével észlelte csak, hogy egy méhkaptár szomszédságában táborozott le. Kisebb pánik alakult ki, mikor megtámadták a stábot a méhek, és a banda három tagját súlyosan meg is csípték.

A basszusgitárosunkat (viccen kívül) a fő útig kergették a fullánkosok, szegény egy kisebb pánikrohamot kapott. Eléggé megijedtünk, majdnem mentőt kellett hívni.

– emlékezett vissza Dávid.

Bár érthető lett volna, ha a fiúk ezek után inkább befejezik forgatást, de megérte folytatni a végeredményért, ami egy iróniával tűzdelt, zseniális hangulatú image klip lett!  

Az Ez az ,ami jó egy ágyban töltött forró nyári nap történetét meséli el, amikor megszűnt az idő és tér, senkinek nem volt bűntudata, pedig lehetett volna.

– mesélte a szövegíró, Máté.