Megélte a pillanatot a Campus Debrecenben!

Véget ért a Campus Fesztivál, Magyarország egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális
eseményére idén több mint 87 ezren látogattak el. A fesztivál nyitását nagy várakozás előzte
meg, a koronavírus-járvány miatt két éve nem volt nagy nyári fesztivál Magyarországon, idén
a Campus volt az első, amelyet négy teljes értékű nappal szerveztek meg Debrecenben.

Alapvetően elégedettek lehetünk, az idei év nem a rekorddöntögetésről szólt. Két év után, végre szervezhettünk fesztivált, ez a látogatói szám azért is nagy dolog, mert a lakosság 40%-a még nem beoltott, a fesztiválra pedig csakis védettségi igazolvánnyal lehetett belépni. Jó döntés volt, hogy belevágtunk, teljes erőbedobással dolgoztunk a szervezésen, mivel a korlátozó intézkedések feloldása után 60 napunk maradt mindenre. Sajnos a járványhelyzet nem tette lehetővé, hogy külföldi előadókat is lekössünk, de azt gondolom, hogy a közönségnek így sem volt hiányérzete, több mint 200 színpadi programból és legalább ugyanennyi egyéb aktivitásból válogathattak a négy nap alatt. Jövőre már ismét tervezünk nemzetközi produkciókat, valamint minden eddiginél nagyobb látványra is számíthat majd a közönség.

mondta el Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató.

Ákos, Rúzsa Magdi, Wellhello, Anna and the Barbies, Azahriah, Hiperkarma, Janklovics Péter és még számos program zárta az utolsó napon a fesztivált.

A nagy hazai sztárok több ezres koncertjei mellett fontos karakterjegye a Campusnak, hogy a hazai zenei élet közel teljes spektruma helyet kapott a 14 színpad valamelyikén. Nincsenek olyan zenei stílusok, amelyek kívül rekednének a fesztivál határvonalain, a kereskedelmileg sikeres produkciók között jól elfért a legtöbb rétegműfaj és mi erre nagyon odafigyeltünk. Az egyes számú nagyszínpadunknál legtöbben Majka és Curtis koncertjére voltak kíváncsiak, nézőszámban a pénteki nap volt a csúcspont, de teltházas nézőtér előtt koncertezett a Tankcsapda, a Halott Pénz, Rúzsa Magdi és Ákos is. Emellett pont ugyanannyira büszkék vagyunk azokra a zenekarokra, amelyek egy-egy kisebb helyszínt töltöttek meg. Különösen emlékezetesre sikerült az ózdi roma gyerekekből álló Várkonyi Csibészek teltházas koncertje a Hangfoglaló Színpadon. Sikeres és izgalmas színfolt volt a Campus ART minifesztivál is a bejárathoz vezető út mentén, a benti látogatókat pedig elvarázsolta a légtáncos akrobatákat, óriásbábokat, zsonglőröket és gólyalábasokat felvonultató, egy különleges világító járgányt is magában foglaló esti felvonulás.

mondta Süli András programigazgató.

Az Egyetem Tér minden évben az egyik legszínesebb és leglátogatottabb nappali programhelyszín a fesztiválon. A Debreceni Egyetem több mint harminc intézményéből, közel 300 egyetemi oktató, dolgozó és hallgató szórakoztatta a közönséget. Népszerű volt a segítő kutyák standja,a DEAC kitelepülése, az Igazságügyi Orvostan és a rendőrség közös programja,csakúgy, minta Klinikai Központ által szervezett mentési bemutató, de a színpadi beszélgetésekre is sokan kilátogattak. A legnagyobb érdeklődés Palkovics László innovációs és technológiai miniszter előadásán volt. A csütörtök estét szó szerint a ponthúzó parti koronázta meg, a felvételt nyert hallgatók mindannyian egyedi DE koronával a fejükön ünnepelhettek az este folyamán.

A Campus több éve biztonságos, családbarát, kulturált fesztivál, ami valóban minden korosztályt megérint. Idén mindezt egy egyértelmű, jól megfogalmazott üzenettel erősítették meg a szervezők. Az ’Éld meg a pillanatot!’szlogen, jól összefoglalta, hogy az idei Campus a felszabadult élményekről szólt, a fesztiválozók hosszú idő után végre együtt lehettek és újra a megszokott jó hangulatban szórakozhattak.

A Campus Fesztivál sikerét évről évre a helyszín és a város adottságai is nagyban erősítik. A Nagyerdei Stadion, a Nagyerdei Víztorony környezete páratlan a hazai fesztiválpiacon, az ország legmodernebb strandja 50 m-re található a helyszíntől. A Campust az egyik legkomfortosabb hazai fesztiválként tartják számon. Páll László a fesztivált szervező Debreceni Campus Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, idén nagyon sokat dolgoztak azért, hogy a fesztivál területe kényelmes és áttekinthető legyen, a színpadok programjai pedig ne zavarják egymást. Ez azért is volt kihívás, mert idén a koronavírus-veszély miatt nem voltak zárt térben programok, ezáltal megnőtt a szabadtéri helyszínek száma.

A Campus Fesztivál a zenei sokszínűség és a fesztiválozók igényeit kiszolgáló, mindenre kiterjedő szolgáltatások megteremtése mellett évről évre fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást is. A Campus nyitófogadásán a VIP vendégek jóvoltából több mint 7 millió forint támogatás gyűlt össze, amit a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi István Alapítvány számára ajánlottak fel a szervezők.

Az idei volt a 13. Campus, országosan az év legelső nagy hazai könnyűzenei fesztiválja.

A következő Campus Fesztivál időpontja: 2022. július 20-24.