Billie Eilish új albumával ismét bebizonyította, hogy generációja egyik legmeghatározóbb hangja

Íme a Happier Than Ever!

Megérkezett Billie Eilish várva várt második stúdióalbuma, a Happier Than Ever, és állíthatjuk, hogy az énekesnő túlszárnyalta önmagát és a 2019-es debütáló When We All Fall Asleep, Where Do We Go? korongját. Vagyis inkább túlszárnyalták önmagukat, ugyanis a tőle megszokott módon az új lemez munkálataiba sem vont be egyetlen külsős producert vagy dalszerzőt sem, testvére, FINNEAS az album producere és társ-dalszerzője is egyben.

Olyan albumot szerettem volna írni, ami kiállja az idő próbáját. A dalok eléggé különböző stílusúak, a végére azonban mégis egy teljes egésszé áll össze, és végülis ez volt a célom: hogy kapcsolódjanak egymáshoz, de ne keltsenek olyan érzést, mintha ugyanazt az egy számot hallgatnád újra és újra

– mondja az énekesnő.

A korongon valóban rengeteg különböző stílusú és hangulatú dal található: például a Getting Older és a my future a felnőtté válás tematikája köré épülnek, az Oxytocin, a Therefore I Am és a Didn’t Change My Number igazi pörgős, megőrülős slágerek, a Billie Bossa Nova egy igencsak szexi track, míg a címadó dal váratlan módon visszafogott balladából egy zúzós, kiabálós rockszámmá alakul át.

Az album előfutáraiként a Your Power, a Lost Cause és az NDA dalokat választotta, melyekhez egy-egy klip is forgott. Hogy miért pont ezeket? Elmondása szerint meglepő módon nincs különösebb oka.

Már évekkel ezelőtt feladtam, hogy kitaláljam, mi tetszik majd éppen az embereknek. Amiről azt hittem, nagy durranás lesz, senkit sem érdekelt, amiről pedig azt hittem, utálni fogják, imádták.

Így a megjelenés napján még egy videóval örvendeztetett meg minket Billie, ez pedig a címadó Happier Than Ever-hez készült, és mint az elődeit, ezt is ő maga rendezte. A klip a dalhoz hasonlóan két részre bomlik: az első felében pasztell színekkel teli szobában telefonál az énekesnő, a másodikban pedig már egy özönvíz közepette tombol a háztetőn, miközben a rockos zenei alapra teljes mértékben kiereszti a hangját.

A Happier Than Ever-t leginkább olyan volt megírni és felvenni, mint a terápia. Telitorokból kiabáltam, annyira, hogy beszélni sem tudtam utána, de valamiért mégis nagyon megnyugtató érzés volt. Régóta ki akartam adni magamból ezeket a kiáltásokat, így nagyon jól esett

– mesélte a dalról a Spotify-nak.

Nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy rég hallottunk ennyire sokszínű, de mégis egységes, letisztult, de mégis kísérletező, őszinte, de mégis fantáziadús albumot. Billie ismét bebizonyította, amit már az első albumával is megtett: zenei téren ő a generációja egyik legfontosabb és legmeghatározóbb hangja, ezt pedig a korong fogadtatása is alátámasztja.

Spotify-on három verziója is elérhető a 16 trackkes albumnak: a Billie Mode, melyben az elejétől a végéig hallgathatjuk végig, pont úgy, ahogy Billie szánta nekünk; a Lyrics Mode, melyben minden egyes dal után egy kis kommentárt is hallhatunk az énekesnőtől, és a Fan Mode, amit kifejezetten a rajongóknak hozott létre Billie.