Légy te is szerző a MUSICDAILY vendégtoll programjában!

Dzsúdló már nem parázik azon, hogy új lemezével mindenkinek megfeleljen

A Szörnyetegen 11 saját szerzésű dal szerepel, amelyekből a Para, Állat és a Miért ne már korábban megjelent. A Dzsúdló második lemezén közreműködött egy-egy dal erejéig Beck Zoli, Krúbi, illetve itt debütált Berta’Lami is, a Szörnyeteg a bennünk rejtőző antromorf alakokat engedi szabadjára, a végeredmény egy sokszínű, izgalmas nagylemez lett.

A pop énekes második lemeze, a Szörnyeteg július 29-én látott napvilágot, bő egy évvel a bemutatkozó nagylemeze, a Fotofóbia megjelenése után.

A Fotofóbiához képest jóval kiforrottabb anyag lett a Szörnyeteg. Mostanra érkeztünk meg, tapasztaltuk ki, hogy kik vagyunk, miben vagyunk jók, és hogy hányfelé tudunk nyúlni Tembóval. Sikerült levetkőzni minden szorongást, hogy bárkinek is megfeleljek a lemezzel, és el tudtam merülni abban, amit szeretek – zenélhettem

– mondta a második lemezéről Dzsúdló.

A Szörnyetegen 11 dal debütált, amelyek egy képzeletbeli a-b oldalon helyezkednek el: az ’a’ korongon a komolyabb, besüppedő, rossz flessek kaptak helyet, míg a ’b’ oldalra kerülnek a önfeledtebb, fényes, jobb flessek. A lemezre három feat is került.

Sokat gondolkoztam azon, hogy ha feat-elnék valakivel, az hogy nézne ki. Nagyon fontos volt számomra, hogy olyan valakivel dolgozzak, akivel 100%ban rezonálni tudok. Mindegyik feat-nél benne volt a pakliban, hogy elkezdünk valamin dolgozni, de lehet, hogy nem lesz belőle semmi. Aztán persze lett. Egy olyan emberrel dolgozni, aki az apám lehetne, és akinek a zenéjén szocializádlótam, ráadásul aki ugyanúgy áll a zenéhez, mint én, hatalmas élmény volt. Tök jó energiák voltak a közös alkotásoknál, és pont az jött ki, amit szerettünk volna., az összes feat (Beck Zoli, Krúbi, Berta’Lami) kedves része, emléke a lemeznek

-tette hozzá az énekes.

Az album visszatérő témája, hogy egy ember nem lehet egy valami, hanem végtelen rétegből, alteregóból áll.

Csinálhatok ezen a lemezen pop punkot, trapet, megférnek egymás mellett, mert erről szól a pop zene. Minél több cuccból táplálkozom, minél több alapanyagot töltök össze, annál nagyobbra növök. Ezt fedi le a szörny motívum is – sok kis puzzle-ből építem fel magam, számos réteg kerül egymásra, és ahogy bontod le ezeket, mindig találsz parább, ijesztőbb verziókat

– magyarázta az előadó.

A Szörnyeteg egy egészséges önbizalmat adott, úgy érzem, hogy amit ezen a lemezen csinálunk, azt mi csináljuk a legjobban. Így képzelem el 2021-ben a popot, mint ami ez a lemez egyben.

Dzsúdló lemeze már elérhető a digitális platformokon és CD formátumban is, illetve az énekes augusztus 27-i Budapest Parkos lemezbemutató koncertjén debütálnak a Szörnyeteg bakelitek is!