Dua Lipa DaBaby homofób megszólalásáról: Én nem ezzel az emberrel dolgoztam együtt!

Felrobbant a Twitter, ezzel együtt pedig Dua Lipa-nak is betelt a pohár. DaBaby agresszíven homofób kommentjei nem csak a rajongókat, de egykori kollaboránsát is kiugrasztotta a bokrából.

Háborog a stan twitter, miután DaBaby a következőket mondta a Miami-ban megrendezett Rolling Loud Miami fesztiválon:

Ha ma nem úgy érkeztél ide, hogy HIV-ben, AIDS-ben vagy bármilyen halálos végkimenetelű szexuális úton terjedő betegségben szenvedsz, ami két-három hét alatt megöl téged, akkor kapcsold fel a telefonod vakuját és emeld fel a kezed.

Íme a felvétel, amin hallhatóak a rapper kommentjei.

DaBaby a koncert során többször is támadta a meleg közösséget hasonló megszólalásokkal, melyekben szintén a fentebb említettekre kérte rajongóit, amennyiben nem vettek részt az általa felsorolt szexuális tevékenységekben. Később a rapper, eredeti nevén Jonathan Lyndale Kirk, a következő mondattal mentegetőzött, melyet több, mint 19 Instagram videóban is megismételt:

Amit egy élő show alatt teszek, azt az ott megjelenő közönségért teszem.

A rapper mentegetőzése Instagram sztorijában.

Mondanunk sem kell, hogy Kirk ismét tévedett, hiszen rajongói felháborodása egészen Dua Lipa táboráig jutott, akik közül páran odáig is elmentek, hogy arra kérvényezték kedvenc előadójukat, hogy távolítsa el DaBaby részét a nagy sikernek örvendő Levitating-ről.

Dua Lipa a következőt nyilatkozta Instagram oldalán:

Meg vagyok lepve és elszörnyülködve állok DaBaby kommentjei előtt. Nem ismerem fel őt, mint az embert, akivel együtt dolgoztam. Tudom, hogy a rajongóim ismernek és tudják, hogy merre húz a szívem és 100%-ig az LMBTQ közösség mellett állok. Együtt kell megküzdenünk a megbélyegzéssel és a tudatlansággal a HIV/AIDS körül.

Időközben egyébként Dua és DaBaby kikövették egymást közösségi oldalaikon, így minden bizonnyal lesz folytatása a történetnek.