15 dolog, amit tudnod kell Taylor Momsenről

Tudtad, hogy orosz felmenőkkel rendelkezik?

Taylor Momsent gyermekszínészként ismerhette meg a világ, majd a Gossip Girl sorozatban Jenny Humphrey-ként lopta be magát a nézők szívébe. 11 éve aztán karriert váltott, így manapság már teljes állásban a The Pretty Rekcless énekesnőjeként tevékenykedik. Taylor ma ünnepli 28. születésnapját, ez alkalomból pedig 15 érdekességet gyűjtöttünk össze, amit érdemes tudni róla.

1. St Louis-ban született

Taylor St Louis-ban látta meg a napvilágot, Missouri államban. A várost valamivel több, mint 300 ezren lakják, és olyan hírességek hívják még otthonuknak, mint Akon vagy Evan Peters.

2. Orosz felmenőkkel rendelkezik

Részben orosz vagyok

– osztotta meg követőivel pár éve Twitteren egy Q&A során.
3. Katolikus neveltetésben részesült

Római katolikus értékrend szerint nevelték a szülei, és egyházi általános iskolában végezte tanulmányait. Mára már nem tartja hívőnek magát, azonban a munkásságára igencsak nagy hatással vannak a vallásos jelképek.

4. Egy suliba járt Goldie Hawnnal és Sylvester Stallonéval

A maryland-i Herbert Hoover iskola tanulója volt, csak úgy, mint a legendás színésznő Goldie Hawn, vagy a színész Sylevester Stallone: csupán pár évtizeddel később.

5. Képzett táncos 

Bár a The Pretty Reckless fellépésein nem csillogtatja meg a tánctudását, kiskorában imádott táncolni, és a Center of Creative Arts intézményében vett órákat. 

6. 2 évesen kezdett dolgozni

Csupán 2 éves volt, mikor a szülei leszerződtették a Ford Models ügynökséghez. Elmondása szerint emiatt nem voltak barátai, és az iskolából is sokat hiányzott. 

Folyamatosan csak dolgoztam, nem volt igazi életem.

7. Hét éves korában ismerte meg a világ

7 évesen játszotta Cindy Lou-Ki karakterét a nagysikerű Grincs filmben, a szerepért pedig több díjra is jelölték. Ezt követően még hét mozifilmben tűnt fel, többek között a Kémkölykök 2-ben is.

8. Majdnem ő lett Hannah Montana

Hannah Montana szerepére is pályázott, és majdnem meg is kapta. Bekerült a top 3 jelölt közé, ám végül Miley Cyrus-é lett a szerep. Taylor később elmondta: egyáltalán nem bánja, hogy így alakult.

9. Madonnával is dolgozott

2010-ben ő volt az arca a popkirálynő és a lánya közös kollekciójának, a Material Girlnek. 

10. Nem számított ekkora hírnévre 

2007-ben indult a Gossip Girl, amiben Jenny Humphrey karakterét alakította, és hatalmas sikert hozott neki. 3 évvel később azt nyilatkozta, nem számított arra, hogy ekkora hírnévre tesz szert a sorozat miatt.

Egyik napról a másikra történt. Senki nem készített fel rá, de elég könnyen hozzászoktam.

11. A zene miatt hagyta ott a sorozatot

2010-ben lépett ki a Gossip Girlből, hogy minden idejét a zenélésre fordíthassa. Szerencsésnek tartja magát, amiért könnyen ment a dolog, és a show producerei rendkívül megértőek voltak vele. 

12. Eleinte nem tetszett neki a bandája neve

Eredetileg a The Reckless nevet szánta a zenekarának, mivel már létezett egy ilyen nevű banda, ez le volt védetve. Végül a The Pretty Reckless-ben állapodtak meg, ami eleinte egyáltalán nem tetszett Taylornak!

13. Hurrikán áldozatai lettek a dalaik

Második lemezükön dolgoztak, mikor a Sandy nevű hurrikán elsöpörte a New Jersey-i stúdiójukat, és a felszerelésük nagy része mellett a csaknem kész album dalai is odavesztek. Szinte a semmiből írták újra a korongot, melyhez végül ez a tragédia is inspirációként szolgált.

14. A banda miatt költözött Maine-be

A banda többi tagja mind New Englandből származik, így Taylor is rengeteg időt töltött ott a próbák miatt. Elmondása szerint sokáig hotelekben szállt meg ilyenkor, ám mikor ezt megunta, inkább ő is Maine államba költözött!

15. A Szigeten is láthattuk őket

2017-ben léptek fel a Sziget Fesztiválon, és hatalmas bulit csaptak, 2020-ban pedig a Volton láthattuk volna őket, ám sajnos a járvány miatt ez elmaradt. Reméljük, hamarosan visszatérnek hazánkba egy koncert erejéig!