Jótékonykodik az új videójával Lil Nas X és Jack Harlow

Íme az Industry Baby!

A nagy port kavart MONTERO (Call Me By Your Name) és a megható Sun Goes Down után tovább folytatja hódító útját az zeneiparban Lil Nas X! Ezúttal a rapper Jack Harlow-t hívta segítségül, mint közreműködő előadó, a producer pedig nem más volt, mint Kanye West: ebből született meg az Industry Baby.

A videóban nem fogta vissza magát a rapper, és teljesen meztelenre vetkőzött! Hogy minek az apropóján? A klip története szerint börtönbe kerül, ahol többek között egy zuhanyzós jelenetet is láthatunk – ebben szabadult meg a ruháitól.

A klippel, aminek a forgatókönyvét egyébként ő maga írta, jótékonykodik is, hiszen a bevételét a Bail Project-nek adományozza, és egyúttal gyűjtést is szervezett nekik. A nonprofit szervezet az USA-ban az igazságszolgáltatás területein küzd a tömeges bebörtönzés és a faji különbségek ellen, például azáltal, hogy segít kifizetni az óvadékot a rászorulóknak. 

A megjelenést követő első napon 32 ezer dollárt, vagyis átszámolva 9,7 millió forintot sikerült gyűjteni. 

A dal egyébként a rapper debütáló MONTERO című albumán kap majd helyet, és a közösségi oldalain, egy, a 2 évvel ezelőtti énjének címzett üzenetben osztotta meg, miről is írta pontosan:

Kedves 20 éves Montero! Írtam nekünk egy dalt. Tudom, hogy néha úgy érzed, innen már csak lefelé vezet az utad. Tudom, hogy a szexualitásod miatt számkivetettnek érzed magad a társaid között. Tudom, hogy bezárva lenni a lakásodba azután, hogy a világ legnagyobb slágere volt a tiéd, nagyon nehéz számodra. Tudom, hogy felrobbansz, ha még egyszer meghallod azt a kifejezést, hogy egyslágeres előadó. De muszáj, hogy menj tovább. Muszáj észrevenned, hogy lehetőséged nyílt arra, hogy az az ember legyél, akire szükséged lett volna kamaszkorodban. Muszáj, hogy befejezd az önsajnálatot. És muszáj, hogy emlékezz: az egyetlen ember, akinek hinnie kell benned, az TE vagy.

A korong még idén a boltok polcaira kerül.