A One Direction TOP 10 fellépése

Éld át velünk újra a banda legjobb pillanatait!

Hihetetlen, de már több, mint egy évtized eltelt azóta, hogy megismerhettük a világ egyik legsikeresebb pop együttesét, a One Directiont, akik azóta már öt stúdióalbumot, négy világkörüli turnét, 200 zenei díjat, közel 400 fellépést, három filmet, öt könyvet és megannyi emléket tudhatnak maguk mögött.

Ha négy világkörüli koncertkörút nem lenne elég, a srácok az Up All Night, a Take Me Home, a Where We Are és az On The Road Again turnék mellett többször is felléptek a brit és az amerikai X-Faktorban, a Saturday Night Live-ban, olyan neves díjátadókon, mint az EMA vagy az AMA, és még az angol királynő előtt is. Ebben a TOP10-es listában összegyűjtöttük nektek a legjobb One Direction performanszokat. Többet nem is mondunk, csak küldünk nektek néhány virtuális zsebkendőt.

1. „Right Now” Milánóban

2014. június 28-29

Talán a banda történelmének egyik legérzelmesebb pillanata volt, amikor ezt a dalt elénekelték az ikonikus San Siro Stadionban a Where We Are Turnén. Leginkább azért, mert ez volt az, ami ténylegesen bebizonyíthatta mindenki számára, milyen erős és különleges kapocs van a banda és rajongói között.

amikor megláttuk, milyen meglepetéssel készült a közönség az öt srácnak, és így el sem tudjuk képzelni, mit érezhettek ők maguk a színpadon. Rengeteg koncerten készültek a fanok valamilyen projekttel, de az, hogy egyszerre, egyidőben 80 000 ember feltartja a saját kis papírját, hogy kiemelkedjen a „We Are 1D Family” felirat, igazán megható volt. Nos, az egyszer biztos, hogy még a fiúknak is szó szerint elállt a lélegzetük.

2. „Where Do Broken Hearts Go” egy rocklegendával

2014. december 14

A legvagányabb, legerőteljesebb és legenergikusabb vendégfellépésük volt ez a brit X-Faktor 2014-es döntőjében, ahol még egy igazi legenda, Ronnie Wood is csatlakozott hozzájuk a színpadon. Kijelenthetjük, hogy a One Directionnek nem létezik a „Where Do Broken Hearts Go”-nál rockosabb dala, így hát magától értetődő volt, hogy a The Rolling Stones gitárosának ott van a helye mellettük. Az tisztán látszott, mennyire élvezik mindannyian, és igen, szó szerint felrobbantották a színpadot, ezzel hivatalossá téve, hogy a 1D a történelem egyetlen olyan bandája, ami egy rockikonnal léphetett egy színpadra, olyan show-t lenyomva, mintha világéletükben együtt zenéltek volna vele. Azt is szívmelengető volt látni, ahogy Harry a vége felé léggitározni kezdett Woodnak – nem valószínű, hogy ezt sok embernek megtenné.

3. „Teenage Dirtbag” az O2 Arénában

2013. február-április

2013-ban jelent meg a srácok első dokumentumfilmje This Is Us címmel, melyben hatalmas szerepet kapott a londoni O2 Arénában tartott koncertjük is. Az egész show tele volt energiával, nekünk mégis ez a feldolgozás lett a kedvencünk. Ez a pillanat ugyanis hihetetlenül emlékezetes volt, még a Wheatus is megirigyelte, ahogy az öt énekest a háttérben szuperhősökként ábrázolták. Ennél menőbben senki nem tudná előadni a „Teenage Dirtbag”-et. És itt most megemlítenénk, hogy miközben ők egy olyan lányról énekeltek, aki még a létezésükről sem tud, mi itt vagyunk, és 10 év után is imádjuk őket.

4. „Best Song Ever” élőben a San Siro Stadionból

2014. június 28-29.

2014-ben mindannyian alig vártuk, hogy a srácok fellépjenek a világ egyik leghíresebb stadionjában, a San Siro Stadionban, Milánóban a Where We Are Turné keretein belül, hiszen a fiúk ott két hatalmas show-t nyomtak le egymás után, amiből egy egész estés mozifilm is készült. Annál gyorsabban még mi sem rohantunk a moziba, mint amikor megjelent a „One Direction: Where We Are: The concert film”. A „Best Song Ever” a tökéletes lezárása volt a koncertnek már a látványvilága miatt is, és amúgy is egy olyan dal ez, amit megmutatnánk később az unokáinknak, elmesélve, hogyan táncoltunk egész este rá, miközben a dalszöveget kívülről fújtuk.

5. „History” – A hiátus előtti utolsó közös fellépés

2015. december 13.

Micsoda érzelemdús este! Azt hiszem, ennek a videónak a megtekintéséhez nem lesz elég az a virtuális papírzsebkendő-mennyiség, amit nyújtottunk nektek…

A srácok a brit X-Faktor döntőjében léptek fel, ott, ahol számukra minden elkezdődött, és egy időre véget is ért. A neves show-műsor színpadán álltak össze egy utolsó közös fellépésre a határozatlan idejű szünetük előtt, ahol az „Infinity” és „History” című dalaikat adták elő. Igazán megható volt, ahogy a háttérben megjelentek a srácok legnagyobb pillanatai is, a performansz végén pedig még a csoportos ölelés sem maradhatott el – egy szem sem maradt szárazon. Volt mentoruk, Simon Cowell ezután néhány sztárral együtt, többek között Danny DeVitoval és David Beckhammel együtt minden jót kívánt a négy énekesnek egy meglepetés videóban.

Öt évvel ezelőtt, amikor találkoztam öt sráccal, akik szólóban énekeltek, sosem tudtam volna megjósolni, hogy mi fog történni ezután. Most tudom, hogy szünetre mentek, megérdemlitek a szünetet, és én tényleg csak szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy most köszönetet mondjak. Hatalmas öröm volt veletek együtt dolgozni. Az öt legkedvesebb srác, akikkel valaha találkoztam… Élvezzétek a szabadidőtöket, fantasztikus időtöltést kívánok nektek, és még van néhány ember, akik mondanának nektek pár szót.

6. „More Than This” az első turnén

2012. január 3.

2012-ben a srácok legelső headline turnéjának, az Up All Night Turnénak bournemouthi állomását filmre vették. Az Up All Night: The Live Tour volt az első koncertfilm, ami róluk készült, és innentől kezdve nem volt megállás. Az első lemezen több olyan dal is szerepelt, amelyik élőben verhetetlen lett volna, de mi imádtuk ezt az akusztikus popballadát, és nem mehetünk el amellett a tény mellett sem, hogy ez az iskolai egyenruha dresszkód mennyire jól állt a fiúknak. Sokszor azt éreztük, hogy egy tinifilmbe csöppentünk bele, amiben nem egy, hanem egyből öt szívtipróval kerültünk szembe, akik ráadásul még énekelni is tudnak, nem is akárhogyan!

7. „Torn” az X-Faktor Mentorházában

2010. július

Emlékeztek még arra, amikor ez az öt kölyökképű fiatal srác egy bandává alakult? Kócos hajukkal, varázslatos hangjukkal és szerény, ártatlan megjelenésükkel elbűvöltek bennünket, miközben Natalia Imbruglia „Torn”-ját dolgozták fel az X-Faktor Mentorházában. Azóta ez az öt srác már nagyon messzire eljutott, talán már mérföldekkel is lehagyták 2010-es énjüket, mi mégis hatalmas szeretettel gondolunk vissza rájuk. Bevalljuk, azért egy picit öregnek érezzük most magunkat.

8. „Torn” a BBC Radio 1 Live Lounge-ban

2015. november 12.

Itt már nem a babaarcú fiatalokat láthattuk a színpadon, hanem öt érett férfit, ám ugyanúgy megmaradt a varázsa, és amint visszaemlékezünk arra, hogy minden ezzel a dallal kezdődött, egy picit el is érzékenyülünk. Az öt srác, aki ezt a számot először a Mentorházban adta elő, felnőtt. Az meg csak még inkább szíven ütött bennünket, hogy már nem is öten vannak ott, csak négyen. Zayn hangja igenis hiányzott, de annak örültünk, hogy Louis és Niall végre nagyobb szerepet kaphatott – már nem háttérénekesekként álltak ott, hanem teljes értékű bandatagokként.

9. „What Makes You Beautiful” a londoni olimpia záróünnepségén

2012. augusztus 12.

A XXX. nyári olimpia záró ceremóniája helyi idő szerint 21 órakor kezdődött, a fellépési sorrendet pedig hét lakat őrizték a szervezők, hogy meglepetést okozhassanak, mi mégis ébren maradtunk, hogy megnézhessük, hogyan mutatják meg magukat a srácok az egész világnak. Kétségtelen ugyanis, hogy a négyévente megrendezésre kerülő Olimpia a világ egyik legnézettebb műsora, ezért nem kis megtiszteltetés volt fellépni a világszerte sugárzott ünnepségen az Olimpiai Stadionban. A show címe „Symphony of British Music” volt (a brit zene szimfóniája), és a One Directionnel együtt 4100 közreműködő volt látható a tévéképernyőkön.

10. „Little Things” az angol királynő előtt

2012. november 19.

A 100. Royal Variety show alkalmából hatalmas megtiszteltetés érte a srácokat: egyenesen az angol királynőnek, II. Erzsébetnek énekelhettek. A Royal Albert Hallban kivilágított székeken ülve, öltönyben próbálták lenyűgözni Őfelségét, ami több mint valószínű, hogy sikerült is nekik a „Little Things” különleges verziójával. Még a mi szívünket is újra megolvasztották! Arra viszont nem számítottunk, hogy ez az érzelmes pillanat után hatalmas nevetésben törünk majd ki: a fellépés után csatlakozott a fiúkhoz egy komikus, aki helyettünk is megkérte mindegyikük kezét.

Nektek melyik fellépés volt a kedvencetek? Talán kihagytuk ebből a listából? Ne feledjétek megosztani velünk!