A One Direction TOP 10 alulértékelt dala

Ti emlékeztek még ezekre a dalokra?

Hihetetlen, de már majdnem egy évtized eltelt azóta, hogy megismerhettük a világ egyik legsikeresebb pop együttesét, a One Directiont, akik azóta már öt stúdióalbumot, négy világkörüli turnét, 200 zenei díjat, közel 400 fellépést, három filmet, öt könyvet és megannyi emléket tudhatnak maguk mögött.

Ebben a TOP10-es listában összegyűjtöttük azokat a One Direction dalokat, amik szerintünk sokkal kevesebb figyelmet kaptak, mint érdemeltek volna.

1. Where Do Broken Hearts Go

A Four-ról ez lett volna a srácok harmadik kislemeze, ami kapott volna egy videoklipet is, de végül sosem került sor rá, mert Zayn akkoriban hagyta el a bandát. Ez egy kicsit sajnálatos, ugyanis ez a dal a srácok egyik legrockosabb dala, és egyszerűen elképesztő mennyiségű energia van benne. Ami talán kiengesztelt bennünket, az az X-Faktoros fellépésük, ahol nem mással, mint a The Rolling Stones Ronnie Woodjával adták elő ezt a vagány számot. A „Where Do Broken Hearts Go”-t Harry írta Ruth-Anne Cunninghammel, Theodore Geigerrel, Julian Bunettával és Ali Tamposival.

Most átkutatok minden magányos helyet, minden sarkon a te neved kiáltom, próbállak megtalálni, de nem tudom, hova mennek az összetört szívek. Hova mennek az összetört szívek?

2. If I Could Fly

Ez a szelíd, őszinte, szerelmes nóta már egy igazán érett bandától jött. A Made In The A.M.-en az egyik legszebb dal, és amúgy is vitathatatlanul az egyik legnagyszerűbb trackje a srácoknak. Sokkal nagyobb figyelmet érdemelt volna. Harry írta Johan Carlssonnal és Ross Golannel.

Ha tudnék repülni, rögtön hazajönnék hozzád. Azt hiszem, mindent feladnék, csak kérned kell.

3. Act My Age

Minden album egy új hangzásvilágot hozott nekünk, és ez a dal a Four albumon a zenei kísérleteik egyik legnagyszerűbb végeredménye volt. Az „Act My Age” hihetetlenül édes és vidám dal tele ír népi motívumokkal, ezzel tisztelegve a banda egyetlen ír tagja, Niall Horan előtt. A tracket John Ryan, Julian Bunetta és Ed Drewett írta.

Amikor kövér és öreg leszek, és a gyerekeim azt gondolják, egy vicc vagyok, mert kicsit lassan mozgok, mikor táncolok, számíthatok majd rád azok után amiken keresztül mentünk, mert tudom, hogy mindig meg fogsz érteni.

4. Same Mistakes

Ez a dal nagyon a 2010-es Maroon 5-ra hajaz. Szívből szóló, bensőséges, őszinte, és nem tudsz tőle elaludni, olyan fülbemászó a refrén. A”Same Mistakes”-nek egy slágernek kellett volna lennie… A dalt a srácok írták az Up All Night albumra Steve Robonson és Wayne Hector közreműködésével.

Vagy különben játsszuk, játsszuk, játsszuk tovább ugyanazt a régi játékot, és várunk, várunk, várunk a változásra. Magától értetődőnek vesszük, hogy ugyanazok leszünk, de elkövetjük ugyanazokat a hibákat.

5. Over Again

Ed Sheeran közreműködésével a „Little Things” mellett egy második csodálatos dal is született a Take Me Home-ra. A srácok azt nyilatkozták, hogy nagyon fontos volt számukra, hogy Eddel együtt dolgozhassanak.

Ha már az elejétől csak színleltél, mint most, akkor egy erős szorítással, majd csókommal meggyógyítom az összetört szíved. Talán hiányzik minden, amit mondtál nekem. Adok neked néhány törött darabot az enyémből, talán illenek a tieidhez. Majd az egész szívem odaadom, hogy újrakezdhessük.

6. She’s Not Afraid

A „ragályos” szó az egyetlen, amivel le tudjuk írni ezt a dalt. A Take Me Home trackje egy rendkívül energikus dal olyan fülbemászó refrénnel, amit egyszerűen nem tudunk kiverni a fejünkből. A hab a tortán, hogy Niall nevetését is hallhatjuk a háttérben az átkötéseknél. A zeneszámot Jamie Scott, Julian Bunetta, John Ryan és Tim Wood jegyzi.

Ő nem fél a figyelemtől, ő nem fél gátlástalanul viselkedni. Hogy-hogy annyira fél szerelembe esni? Ő nem fél az ijesztő filmektől, szereti, ahogy a sötétben csókolózunk, de annyira fél szerelembe esni.

7. Last First Kiss

Őszinte, szívből szóló ballada, aminek hallatán mindannyian abban reménykedtünk, hogy egyszer az egyik 1D taggal lesz az „első és utolsó csókunk”. Szerencsére a 2012-es dokumentumfilmjükben láthattunk egy rövid klipet arról, hogy a srácok ennek a dalnak egy akusztikus verzióját éneklik. Liam, Louis és Zayn írta több tehetséges zeneszerzővel együtt a Take Me Home-ra.

Baby, hadd legyek én a te, hadd legyek én a te utolsó első csókod!

8. Tell Me A Lie

Álljunk meg egy pillanatra: ki az, aki egyáltalán hazudna ezeknek a sármos fiúknak? Ezt a dalt a csodálatos Kelly Clarkson írta, és az ő „Stronger” című korongjára került volna fel, viszont úgy gondolta akkor, hogy nem illik oda, ezért odaadta a srácoknak az Up All Night albumra. A „Tell Me A Lie” egy jó hangulatú pop-rock dal, amelyben határozottan Zayn hangja dominál. A dalszöveg és a zenei alapok teljesen az akkori, 2011-es 1D hangzását reprezentálják.

Mondd azt, hogy elcsesztem, hogy sosem hallgattalak meg. Mondd azt, hogy nem akarod a csókom, hogy szükséged van a távolságra. Mondj bármit, csak azt ne, hogy Ő az akit hiányolsz, baby. Ha Ő az oka annak, hogy elhagysz ma este, kímélj meg attól, amit gondolsz, hazudj nekem!

9. Little Black Dress

A Midnight Memories a zenei változásokról szólt, így született meg ez a rockosabb nóta Louis, Liam, Julian Bunetta, John Ryan és Teddy Geiger tollából. Talán ez volt az az érett dal, ami már szélesebb közösséghez is eljutott, valamiért viszont még így sem kapta meg azt a figyelmet, amit megérdemelt volna.

A kis fekete ruhás csak besétált a terembe, és mindenki utánanézett. Nem tudom megállni,hogy nézzelek.

10. Home

A srácok egyik legszebb dala csupán a Made In The A.M. japán verziójára került fel, és a második kislemez, a Perfect EP-jére. A „Home”-ot Louis Tomlinson, Liam Payne és Jamie Scott írta. Sokan spekuláltak arról, hogy ez egy LGBTQ track, mivel a női személyes névmás, a „she” helyett átvált a „you”-ra.

Amikor elveszel, én megtalálom az utat, én leszek a fényed, és sosem fogod magad egyedül érezni, úgy fogom ezt veled éreztetni, mintha otthon lennél.