EFOTT

RETROBAN IS GAZDAG LESZ AZ IDEI EFOTT

A múltidézés közepette elhangzik az újrahangszerelt Reptér is.

A retró szerelmeseinek sem kell továbbmenni augusztus 11-15. között Sukorónál, hiszen a hazai legnagyobbak (pl. Halott Pénz, Wellhello, Follow The Flow, Bagossy Brothers Company) és a külföldi headlinerek (Scooter és Flo Rida) mellett koncertet ad például a fiataloknak legszívesebben éneklő Korda György és Balázs Klári, akik 40 év után újrahangolták Reptér című megaslágerüket. Színpadra lép még a Groovehouse, Krisz Rudi, Zoltán Erika és a V-tech, de a lemezjátszók legpatinásabb ismerői, mint Dévényi Tibi bácsi vagy Dj Dominique, valamint a Necc Party is segít a legszebb évek újraidézésében.

A legrégebbi fesztivál címével büszkélkedő EFOTT zenei világában is igyekszik visszanyúlni a szakma alfájához. Idén sem marad ki repertoárjából a ma már retrónak nevezett slágergyártók produkciója: a fesztiválra érkezik a Groovehouse, az UFO, a V-tech, a Shygys, a Kozmix, de elénekli a legnagyobb slágereit Betty Love, Zoltán Erika és Krisz Rudi is. A csütörtöki napon lép színpadra Korda György és Balázs Klári – elmondásuk szerint, őket az EFOTT közönsége tölti fel.

Azt gondolom, hogy hosszú pályafutásom egyik titka a fiatalok nekünk adott közvetlen és töretlen szeretete. A Reptér című dalt főként azért szerettem volna újra felvenni, mert már nem olyan a hangom, mint 40 évvel ezelőtt. Emellett a zenei szakma sem azokat a hangszereket részesíti előnyben, mint korábban. Máté Péter csodálatos hangszerelése maradt, csak ezúttal a gitár és a dob kapott nagyobb hangsúlyt. Szeretném, ha a mai hangommal újra megismernék a Reptér című dalt a fiatalok, akik a legnagyobb feltöltődést jelentik számunkra

– osztotta meg gondolatait Korda György művész úr.

A koncertek után a fesztiválozók az estéket a korszakhoz hű lemezlovasokkal élvezhetik majd tovább: Dj Náksi, Dj Dominique és a Necc Party duó párosa sem hagy majd ki egy klasszikust sem a Pepsi HÖOK Party Aréna felhozatalából.

Közérdekű közlemény: a naponta tucatjával érkező kéréseknek eleget téve, a szervezők az EFOTT fesztivál 0. napját (2021. augusztus 10.) is megnyitották a nagyközönség számára, így az eredetileg hetijegyeseknek szervezett bemelegítő napra bárki válthat már belépőt – itt EFOTT Olimpia, tábortüzes koncert várja őket, de tombolhatnak a Vad Fruttik, Punnany MassifDzsúdló, a Soulwave vagy Azahriah slágereire, illetve Fluor Tomival is ünnepelhetnek közösen születésnapja alkalmából, majd zárhatják az éjszakát DR BRS-RetroStars és a Szeresd a Trashem Bébi bulijaival.