Zenei csemegék, búcsúk és debütálások Campus Fesztiválon

Bár a nemzetközi fellépőket a járvány okozta bizonytalan helyzet miatt idén nélkülöznünk kell, nem maradunk egyedi zenei produkciók nélkül a 2021. évi Campuson sem.

Vannak zenekarok, amelyeket a városban (sőt, a régióban) itt láthatunk legutoljára, más formációkat pedig most láthatunk először. A fesztivál programjának összeállítását idén is a zenei sokszínűség, a nyitottság vezérelte.

Elbúcsúzik a debreceni közönségtől az Intim Torna Illegál zenekar, amely nemrég jelentette be, hogy a nyári szezon után leáll. Dorogi Péter és csapata hosszú évek óta állandó szereplője a Campus Fesztiválnak, számos alkalommal nagyszínpadon találkozhattunk velük.  Aki szeretné még egyszer utoljára együtt énekelni a zenekarral az olyan slágereket, mint a Vágjál lyukat a kádba, az Örökké vagy a Feltettem a Polcra, az a fesztivál csütörtöki napján keresse őket a MOL Nagyszínpadon.

Ugyancsak itt adja az utolsó régióbeli koncertjét a Kistehén. Az egykor Kistehén Tánczenekarként induló együttes Kollár-Klemencz László vezetésével a hazai alternatív színtér meghatározó, karakteres produkciója lett, ezt azonban most „Elviszik magukkal” örökre – egyelőre legalábbis így döntöttek.

Nem csak búcsúktól lesz hangos a Nagyerdő, a programot böngészve „ősbemutatót” is találunk: a hazai metalszíntér egyik legfontosabb figurája, Áron András ’Apey’, akit a Lazarvs frontembereként is ismerhetünk, szólódalait immáron egy komplett zenekarral adja elő. A The Black Circle Orchestra nevű formációval a legelső nyilvános koncertjükre a debreceni Campuson kerül sor.

Debrecen legnagyobb fesztiválján mindig is fontos szerepet kaptak az új tehetségek, a frissen befutott vagy befutásra váró előadók. Az elmúlt időszak egyik új szenzációja Azahriah, aki immár több milliós hallgatottságú dalt tett le az asztalra. Első élő koncertje nemrég rögtön teltházas lett Budapesten, a régióban először nálunk lesz hallható, csakúgy, mint az 2020. év „titkos” felfedezettje, a folkos elektronikában utazó Дeva (Deva). Komplett estét szentelünk az újhullámos trap műfajnak (jön többek között Lil Frakk, Kapitány Máté, AKC Misi, Ress és Nasiimov), debütál több fiatal „do-it-yourself” énekes-dalszerző (mint például Kristoaf vagy Saya Noé), jönnek az ózdi roma gyerekekből álló és országos hírnévre szert tett Várkonyi Csibészek, rajtuk kívül pedig a fesztivál másik legfiatalabb fellépője pedig egy 14 éves nagyváradi énekes-gitáros leány, Drimba Cristina lesz, aki a Fülesbagoly Tehetségkutatón nyerte el a koncertlehetőséget.