© EXIT Photo Team

Több tízezren indították az Exit fesztivált

Már az első nap több mint 42 ezer fesztiválozó gyűlt össze az újvidéki Exit fesztiválon. A szervezők szerint ez a nagy szám azt bizonyítja, hogy nem volt hiába az erős lobby, hogy a biztonságos fesztiválok újra életre kelhessenek.

Ez a nap a nagy érzelmek napja volt a híres Petrográdi erődben, amikor összesen 42.000 zenei rajongó újra összejött, hogy együtt ünnepeljék a “normális életbe” való visszatérést – mondják a szervezők. “Az EXIT közönsége a lehető legszínesebb, hiszen a négynapos rendezvényre jegyet váltók több mint 50%-a külföldről érkezett, mintegy 70 országot képviselve.”

Dusan Kovacevic, az EXIT alapítója és vezérigazgatója elmondta: „Hiszem, hogy ez a sorsunk. 20 évvel ezelőtt, a 90-es években a Balkánon történt összes nyomorúság után az EXIT a régió normális életéhez való visszatérés jele volt. És 2021-ben az EXIT fesztivál ismét a világjárvány utáni normális élethez való visszatérés jele, de ezúttal globális szinten. Eltökélt szándékunk bebizonyítani, hogy a fesztiválokat a világjárvány idején is biztonságosan meg lehet szervezni, és fáradhatatlanul dolgoztunk azon, hogy létrehozzuk a legjobb gyakorlat modelljét arra, hogyan kell ezt csinálni. A saját rendezvényünk mellett reméljük, hogy minden nemzetközi fesztiváltársunkat, a ‘fesztiválcsaládot’, ahogyan mi magunkat szeretjük nevezni, is arra bátorítjuk, hogy ez számukra is lehetséges.”

 Az első nap egyik headlinere, a belga sztár DJ Charlotte De Witte hozzátette: „A világ minden tájáról érkező több tízezer rajongóval újraegyesülni érzelmes alkalom. Az EXIT mts Dance Arena a világ egyik leghihetetlenebb szabadtéri színpada, egyedi hangulattal, különösen a kora reggeli órákban, amikor a nap felkel az erőd falai fölött.”