Ígéretesen kezdett a 2021-es Gossip Girl

Az újratöltött Gossip Girl erős.

Hajnalban premierezett az Egyesült Államokban az HBO Max-en a Gossip Girl újragondolt, 2021-es verziója, a cikk megírásának időpontjában itthoni premierdátumról egyelőre nem tudunk. Annyi biztos, hogy a 10 részes első évad még idén befejeződik, a hetedik epizódot augusztus 12-én teszik elérhetővé, a maradék 3 rész sorsa még kérdéses.

Annyi biztos, hogy az anyasorozathoz pont annyira nyúltak hozzá, amennyire nem kellemetlen: adott egy tanári csapat, akik meg akarják tanítani viselkedni a manhattani elitet, hiszen tudjuk, a hatalom nagy úr. A sorozat egyébként megteremt egy olyan exkluzív, de egyben inkluzív légkört, melyre talán a 2007-es nem volt képes. Vegyük csak alapul a színesbőrű és erősen LGBTQ karaktereket.

Igaz, ezek a szereplők nem érnek fel egy rész után Serena, Blair vagy Chuck mesteriségéhez, de az út jó, amin elindultak. Már az első részben megfigyelhetünk karakterfejlődéseket, a szereplők pedig lassan, de biztosan kezdenek megnyílni is – a kérdés csak annyi, hogy 10 rész elegendő lesz-e ahhoz, hogy megkedveljük, esetleg megszeressük Zoyat, Akit, Obie-t vagy Julien-t?

A premier előtt állítólag újra kellett vágniuk a részeket, mert az HBO Max-es premier után másnap a The CW is levetíti a részeket, számukra viszont túl sok volt az erotika és a káromkodás. Erre egyelőre nem láthattunk olyan példát, mely mondjuk lekörözné a jelenlegi vetélytársait. Sokkal messzebbre mernek és képesek menni például az Elitben, a Vágyak/Valóságban vagy az X Generációban is.

Természetesen az ikonikus hang, Kristen Bell személyében újra úgy zárja le a sorozatot, mint ahogy azt a rajongók megszokhatták.