10 dolog, amit tudnod kell Jesy Nelsonról

Tudtad, hogy szerepelt az egyik Harry Potter filmben?

Jesy Nelsont a Little Mix tagjaként, 2011-ben ismerte meg a nagyvilág, 3 bandatársával karöltve pedig számtalan slágert, és 5 albumot dobott piacra. 9 év elteltével azonban már túl nagy lett neki a nyomás az elvárások miatt, amik a csapat részeként ránehezedtek, így kivált belőle. Egy kis pihenés után jelenleg a szólózenéjén dolgozik, amivel viszont nem siet el semmit, és a maga idejében szeretné csak megosztani a rajongókkal. Íme 10 érdekesség, amit érdemes tudnod az énekesnőről!

1. London külvárosában nevelkedett

Jesy, születési nevén Jessica Louise Nelson London külvárosában, a 122 ezer főt számláló Romfordban látta meg a napvilágot 1991 június 14-én. Édesapja üzletember, édesanyja pedig rendőrként dolgozott, ám a szülei 5 éves korában elváltak. Ő a második legfiatalabb 3 testvére közül – egy nővére, egy öccse, és egy bátyja van.

2. Az X Factor előtt pultosként dolgozott

Mielőtt jelentkezett volna az X Factor 8. szériájába 19 évesen, pultosként dolgozott Dagenham városában, és imádta a munkáját.

3. Rita Ora osztálytársa volt

Már gyerekkorában is vonzották a különböző művészeti ágak, így egyértelmű volt, hogy ilyen irányzatú iskolába szeretne járni. A választása a híres Sylvia Young Theatre Schoolra esett, ahol az egyik osztálytársa nem más volt, mint Rita Ora!

4. Szerepelt az egyik Harry Potter filmben

Mindig is vonzotta a színészkedés, fiatalon pedig több filmben is feltűnt statisztaként, köztük a Harry Potter és a Tűz Serlege, illetve az Egy fiúról című alkotásokban.

Szerepeltem a Harry Potterben, de jópár másik filmben is. Sőt, az Egy fiúrólban látszom is! Ha megállítod a filmet, láthatod benne a kerek kis fejemet

– mesélte egy ausztrál rádiós interjúban.
5. Ezt a dalt énekelte az X Factor meghallgatásán

Jesy egyik kedvenc zenei műfaja az R&B, így nem meglepő, hogy az X Factor meghallgatásán Jazmine Sullivan 2008-as Bust Your Windows című slágerét énekelte. 

6. Először Perrie-vel rakták egy bandába

Az X Factorban, miután nem engedték tovább szóló versenyzőként, először Perrie-vel, és két másik lánnyal rakták össze egy bandába, ami a Faux Pas nevet kapta, ám a formáció nem jutott tovább. Jesy-t és Perrie-t azonban visszahívták, és Jade-del és Leigh-Anne-nel kiegészülve megalakult a Little Mix, az első banda a műsor történelmében, akik megnyerték a versenyt.

7. Már az X Factor alatt zaklatták online

Már a tehetségkutatóban töltött hónapjai alatt is zaklatták online a kinézete és a testalkata miatt, ez pedig a győzelem után  az évek során csak rosszabb lett. 2019-ben Odd One Out címmel dokumentumfilmet is készített erről, melyben így nyilatkozott a történtekről:

5 évig súlyos depresszióban szenvedtem, és még csak beszélni sem akartam róla, mert túlságosan szégyelltem. Nem akartam, hogy az emberek úgy ismerjenek, mint a kövér és ronda lány a Little Mix-ből.

8. Ezért lépett ki a bandából

Tulajdonképpen a fentebb említett zaklatás az elsőszámú oka, hogy 9 év után kilépett a bandából. Rettentően megviselte, hogy folyamatosan a bandatársaihoz hasonlítják, a Cosmopolitannek pedig elárulta, hogy az utolsó csepp a pohárban a Sweet Melody forgatása volt, ahol pánikrohamot kapott, mert nem volt annyira vékony, mint a többiek.

Pánikrohamot kaptam, és teljesen magamba zuhantam. Zokogtam az öltözőben, azt mondogattam, hogy haza akarok menni. Számomra az volt az utolsó csepp a pohárban.

9. Az éneklés mellett a tánc a legnagyobb szenvedélye

Míg egykori bandatársának, Perrie-nek nehezére esett megtanulnia a rengeteg koreográfiát a fellépéseikhez és a videóikhoz, Jesy-nek ez zsigerből jött, hiszen az éneklés mellett a másik nagy szenvedélye a tánc.

A rajongóim szerintem ezt már tudják, de imádok táncolni. A tánc a legfőbb szenvedélyem, talán még nagyobb, mint az éneklés. Nagyon fiatalon kezdtem el táncolni, aztán valahogy az éneklés került előtérbe, de nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy olyan munkám van, ahol egyszerre csinálhatom a kettőt

– mesélte a Cosmopolitannek.
10. Még idén érkezik a szólózenéje

Májusban kötötte meg első saját lemezszerződését a Polydorral, és még idén tervez kiadni szólózenét. Bár nem szeretne semmit elsietni, az elmúlt hónapok során ideje legnagyobb részét a stúdióban töltötte, és alig várja, hogy a fanok is hallhassák, mit alkotott.