Az Elit színészével érkezik a Sötétség (Dark) készítőinek új sorozata a Netflixre

Már meg is van, mit várunk a legjobban.

Kemény és meglehetősen drága fába vágták a fejszét a német alkotók, Jantje Friese and Baran bo Odar, akik a Dark című, meglehetősen népszerű sorozatért is felelősek. Ha nem lenne elég, hogy egy teljesen új technikával készítik el az epizódokat, a szereplők egy része nem német anyanyelvű, így minden szereplő a saját nyelvén fog megszólalni a sorozatban, nem pedig mindenki egyszerre akár angolul, akár németül.

A show húzóneve egyértelműen Miguel Bernardeau, aki főként az Elit (Elite) c. sorozat nézőinek lehet ismerős, de a szereplők között találjuk még Aneurin Barnard-ot (Háború és béke), Jonas Bloquet (Az apáca), Maciej Musial (Vaják) – és itt láthatjuk is, hogy a 4 úriember 4 különböző helyről származik: spanyol, lengyel, walesi és belga is van közöttük.

A sorozat története egészen egyszerűnek hangzik első olvasásra: az 1899 olyan történelmi-misztikus alkotás lesz, ami egy hajó pár napját öleli fel, és tele van bevándorlókkal, akik Európából az Egyesült Államokba szándékoznak menni.

A készítés szempontjából azért is érdekes a sorozat, mert Berlinben a forgatási helyszínen építettek egy 22 méter átmérőjű, 7 méter magas mondhatni színpadot, ami egy óriási led fal – ilyen technikákat eddig főként videó játékok készítésekor használtak. A kamerák és ledek pedig olyan hatást keltenek, mintha a külső jeleneteket tényleg egy, külsős helyszínen forgatták volna le és amúgy extrémen lecsökkenti az utómunka szükségességét.