The Weeknd, Doja Cat, Jonas Brothers, BTS: Íme az idei Billboard Music Awards összes fellépője

A díjátadó hazai idő szerint holnap hajnalban kerül megrendezésre.

Idén is megrendezésre kerül a Billboard Music Awards, mely most pár változáson is átesik az elmúlt évekhez képest. Kelly Clarkson helyett Nick Jonas lesz az est házigazdája, aki egyébként a tesóival karöltve fel is lép majd, és a helyszín is lecserélődött, így idén először a Los Angeles-i Microsoft Theater ad otthont a gálának, melyet hazai idő szerint holnap hajnalban, 2 órától követhetünk élőben.

A jelöltek listájáról már hetekkel ezelőtt lehullott a lepel. A legtöbb jelölést, szám szerint 16-ot The Weeknd kapta, de bezsebelt párat Taylor Swift, Ariana Grande, és Harry Styles is: a teljes listát megtalálod ide kattintva. Ami viszont még érdekesebb számunkra, azok a fellépők, akiknek köszönhetően biztosan extrém látványos show-ban lesz majd részünk. Nézzük is, kik lépnek idén a BBMA színpadára!

P!nk

Az ikonikus énekesnő a héten dobta piacra All I Know So Far: The Setlist című élő lemezét, mely a Beautiful Trauma világkörüli turnéjának dalait sorakoztatja fel egy pár vadiúj szerzeménnyel kiegészülve, ezzel együtt pedig egy koncertfilmet is bemutatott. Azt egyelőre nem tudni, melyik dalait fogja előadni a gálán, ahol egyébként az Icon díjat viheti haza, de abban biztosak lehetünk, hogy szokásához híven látványban nem lesz hiány.

The Weeknd

A jövőre hazánkban is koncertező énekesnek valószínűleg lesz mit ünnepelnie, hiszen ő kapta a legtöbb jelölést, szám szerint 16-os, melyből tuti, hogy jópárat díjra is válthat majd. P!nk-hez hasonlóan egyelőre ő sem osztotta meg a nagyvilággal, hogy mire számíthatunk tőle a színpadon, de a pletykák szerint Ariana Grandéval lép majd fel, és a Save Your Tears duett változatát adják majd elő. Reméljük, tényleg így lesz!

BTS

A BTS srácok sajnálatos módon nem lehetnek ott élőben a gálán, így egy előre felvett, Szöulban rögzített produkciót láthatunk majd tőlük, méghozzá a legújabb, Butter című dalukból. A banda egyébként izgulhat is az est folyamán, hiszen a jelöltek között is szerepelnek.

Duran Duran & Graham Conox

A legendás angol banda idén ünnepli 40. évfordulóját, ennek örömére pedig egy vadiúj albummal örvendeztetik meg a rajongóikat Future Past címmel, melynek az első kislemezét, az Invisible-t adják majd elő a díjátadón Graham Conox-szal kiegészülve. Sajnos ők sem lehetnek jelen élőben a helyszínen, így egy előre felvett, Londonban rögzített fellépést láthatunk majd.

DJ Khaled, H.E.R. & Migos

Lassan egy hónapja, hogy megjelent DJ Khaled Khaled Khaled című, 12. stúdióalbuma, melyet szokás szerint telepakolt egy csomó, jobbnál jobb közreműködő előadóval. Erről a korongról csendül majd fel élőben a Migos-szal és az Oscar- és Grammy-díjas H.E.R.-rel közös We Going Crazy.

Twenty One Pilots

3 év után idén visszatértek a Twenty One Pilots srácok Scaled and Icy című hatodik stúdióalbumukkal, melynek vezető kislemezért, a Shy Away-t adják majd elő élőben az idei BBMA színpadán.

Glass Animals

A brit rockbanda tavaly nyáron dobta piacra harmadik albumukat, és erről fogják előadni a Heat Waves című slágerüket. Ez a dal jelentette egyébként a nagy áttörést számukra: a Billboard Hot 100-on a 33. helyen végzett, a Hot Rock & Alternative Songs listán pedig egészen az 5. helyig menetelt!

AJR

Az amerikai indie trió nem is egy, hanem két dallal is fellép a gálán. Az idén márciusban megjelent negyedik, OK Orchestra című korongjukról csendül majd fel a Bang!, mely a vezető, illetve a Way Less Sad, mely a legutóbbi kislemez volt róla.

Jim Jam és Terry Lewis, Sound of Blackness & Ann Nesby

Az 1969-ben alakult Sound of Blackness kórus és zenekar a dalszerző és producer párossal, Jim Jammel és Terry Lewis-szal, illetve a soul és gospel énekesnővel, Ann Nesby-vel kiegészülve adják majd elő az 1991-es Optimistic című dalukat 30. évfordulója alkalmából. A fellépést előre rögzítették, a különlegessége pedig, hogy a banda szülőállamában, Minnesotában található Paisley Parkban vették fel, ami Prince saját stúdiókomplexuma volt. A legendás énekes kívánságának megfelelően halála után megnyitottak a nagyközönség számára is.

Alicia Keys

Idén 20 éve, hogy megjelent az énekesnő debütáló, Songs in A Minor című albuma, és ezt fogja megünnepelni a díjátadó színpadán egy egyveleggel. Alicia egyébként visszatérő fellépője a gálának, hiszen többek között tavaly is színpadra lépett, eddig pedig összesen 8 díjat sikerült bezsebelnie az évek során.

Bad Bunny

Bad Bunny az elmúlt időszakban egy percig sem pihent, és a rajongóit sem hagyta unatkozni, hiszen tavaly február óta 3 albumot dobott piacra, a legjobb latin album kategóriában pedig mindhármat jelölték is! Az idei gálán az El Último Tour del Mundo című korongról a Te Deseo Lo Mejor dalát adja elő, mely annak ellenére, hogy nem lett kislemez, felkerült a Billboard Hot 100-ra, a Hot Latin Songs listán pedig a top 10-be is bejutott a hetedik helyen.

Karol G

Karol G nem csupán egy, de két dallal is megörvendezteti a rajongóit a fellépése keretein belül. Az egyik a tavaly októberi Bichota című slágere, a másik pedig harmadik stúdióalbuma, a KG0516 legújabb kislemeze, az El Makinon lesz. A kolumbiai énekesnő egyébként izgulhat is az est folyamán, hiszen többek között a legjobb női latin előadó kategóriában is a jelöltek között szerepel.

Doja Cat & SZA

Egyre nagyobb és nagyobb sikernek örvend a két sztár duettje, mely Doja közelgő, Planet Her című albumán kap majd helyet, az est folyamán pedig a megjelenése óta először élőben is felcsendül a dal. Abban teljesen biztosan lehetünk, hogy látványvilágát tekintve egy vérprofi fellépésben lesz majd részünk, a rajongók pedig izgulhatnak is az rapper-énekesnőért, hiszen több kategóriában is esélyes, hogy bezsebeljen egy-egy díjat.

Jonas Brothers & Marshmello

Nick Jonas nemcsak műsorvezetőként, de fellépőként is színpadra lép az est folyamán, méghozzá a tesóival, és Marshmelloval kiegészülve. A banda és a DJ legújabb közös dalukat, a Leave Before You Love Me-t adják majd elő a show zárásaként.

Livestream

link 1 // link 2 // link 3 // link 4