Lady Gaga: Megerőszakoltak, és terhesen kidobtak az utcasarokra

Őszinte vallomást tett az énekesnő.

Lady Gaga is feltűnik Oprah és Harry herceg Apple TV+-on látható A láthatatlan énem című dokumentumsorozatában, és brutálisan őszinte vallomást tesz egy múltbéli traumájáról annak reményében, hogy másoknak is tud segíteni ezzel. Már évekkel ezelőtt megosztotta a nagyvilággal, hogy fiatalon nemi erőszak áldozata lett, mi több, egy dalt is írt róla Til It Happens To You címmel, most azonban a sokkoló és gyomorforgató részleteket is megtudhattuk.

Az énekesnő elmondása szerint csupán 19 éves volt, amikor egy producer megerőszakolta.

Azt mondta, vegyem le a ruháimat, én pedig mondtam, hogy nem, és otthagytam. De ő azt mondta, akkor elégeti az összes zenémet… csak erősködött és erősködött, én pedig teljesen lefagytam

– mesélte könnyek között.

A tettes nevét, ahogy eddig sem, most sem árulta el, mert soha többet nem akar találkozni vele. Megérti, mennyire fontos, hogy elmondja a történetét, mert ezáltal segíthet más, hasonló helyzetben lévőknek, de nehezére esik.

Gaga a dokumentumsorozatban.

Az eset több, mint egy évtizeddel később is hatással volt rá, és nem csak a mentális, de a testi egészségére is. Elárulta, hogy az egész testében fájdalmat érzett, majd egyik pillanatról a másikra nem érzett semmit, emiatt pedig kórházba került.

Azután hosszú-hosszú hetekig voltam beteg, mire rájöttem, hogy ugyanazt a fájdalmat érzem, amit akkor éreztem, mikor megerőszakoltak, és terhesen kidobtak az utcasarokra a szüleim házánál.

De nem ez volt a történtek egyetlen következménye. Gaga bevallotta, hogy hosszú évekig, még a közelmúltban is vagdosta magát, és ezzel próbálta meg kimutatni a belső fájdalmát a körülötte lévőknek ahelyett, hogy beszélt volna róla, pár éve pedig egy roppant nehéz időszakon ment át miatta.

Nem voltam ugyanaz az ember. Nem éreztem semmit és elszigetelődtem. Olyan volt, mintha kikapcsolt volna az agyam, teljesen paranoiás lettem. (…) De tudjátok, miért nem jó, ha vagdossátok magatokat? Csak rosszabbul lesztek tőle. Beszéljetek inkább róla valakivel.

Az énekesnő elmondása szerint mostmár jól van, és túl tud lendülni a mélypontjain, de két és fél évébe telt, hogy eljusson idáig. Hogy mit csinált ez idő alatt? Nyert egy Oscar-t, miközben senki nem tudta, min megy épp keresztül.

A legfontosabb, hogy legyen legalább egy ember körülötted, aki hisz neked, törődik veled, és azt érezteti veled, hogy a fájdalmad valós, és számít.

A láthatatlan énem már teljes egészében elérhető az Apple TV+-on.