EUROVÍZIÓ 2021: A mai döntő 10 legjobb dala szerintünk

Egy év kihagyás után újra eurovíziós döntő elébe nézhetünk, miután a héten lezajlott a dalverseny két elődöntője és kialakult a végső, 26 országból álló mezőny. Szerkesztőségünk összeállította saját ranglistáját, így most megmutatjuk szerintünk, mely indulók érdemelnék a legjobb tíz közé jutást.

10. Olaszország ??
Måneskin: ZITTI E BUONI

A fogadóirodák által legesélyesebbnek tartott Olaszország idén egy igen különleges és nagyon fiatal rockegyüttest delegált a dalversenyre. A döntőben való részvételhez minden évben megkérdőjelezhetetlen joguk van, hiszen azon országok közé tartoznak, melyek legnagyobb mértékben támogatják anyagilag a versenyt. Az első elődöntőben betekintést kaphattunk, hogyan és néz ki majd a fellépésük ma este, ezek alapján pedig mindenképpen nagy esélyesnek számítanak.

9. Portugália ??
The Black Mamba: Love Is On My Side

Ennek az együttesnek a produkciójáról is lesüt a profizmus, elég ha csak a hangszerelést, a látványt, vagy a vokált figyeljük a három perc alatt. Könnyen lehet, hogy ma este nagy meglepetést okoznak majd, hiszen daluk világszinten is megállná a helyét a slágerlistákon.

8. Ukrajna ??
Go_A: SHUM

Ha visszaemlékszünk a dalverseny 2016-os nyertesére, az ukrán Jamala énekesnő hatalmas sikert aratott szerzeménye különleges hangzásvilágával, így az idei ukrán indulók is sikeres este elébe nézhetnek, hiszen a rajongók körében nagy támogatásnak örvend a folklór és az elektronikus zene világát elegyítő SHUM című daluk, maga a produkció pedig egészen meghökkentő, igazi eurovíziós stílust képvisel.

7. Litvánia ??
THE ROOP: Discoteque

Ha már tipikus eurovíziós indulókról beszélünk Litvánia mindenképpen ebbe a kategóriába sorolható idei performanszával. A kissé fura, de emlékezetes koreográfia és a fülbemászó dal biztos recept a sikerhez, így szerintünk a legjobb tíz között nagy eséllyel szerepel majd.

6. Franciaország ??
Barbara Pravi: Voilà

Franciaország indulója Edith Piaf öröksége előtt tisztelegvén egy külsőségekben szerény, de mégis nagy hatást gyakorló előadással lép színpadra az este folyamán, mely során az ének és a francia nyelv szépsége kerül majd reflektorfénybe. Az biztos; ha ma este ő nyeri a trófeát elkönyvelhetjük, hogy az Eurovízión igen is lehetséges a győzelem mindenféle körítés nélkül is, ahogyan ezt már Alvaro Sobral is bebizonyította 2017-ben.

5. Izrael ??
Eden Alene: Set Me Free

Nem lepődnénk meg, ha az izraeli énekesnő dala szólna idén nyáron a rádiókból, a hangzás mellett pedig a látvány is elég emlékezetesre sikerült, így minden adott a sikerhez a ma este folyamán. Jó kérdés persze, hogy a jelenlegi külpolitikai helyzetben egyes országok mennyire szavaznak majd Izraelre, hiszen sokszor bebizonyosodott már; az Eurovízió egyben politika is.

4. Szerbia ??
Hurricane: Loco loco

Horvátország váratlan kiesése után a lánycsapat nagy sikereket arathat ma, hiszen sok balkáni rajongó szavazatát zsebelhetik majd be és a zsűri tetszését is könnyen elnyerhetik energikus produkciójukkal.

3. Málta ??
Destiny: Je me casse

Míg a szerb versenyzőkben kissé Beyoncé stílusát vélhetjük felfedezni, addig a máltai induló (aki egyébként korábban már megnyerte a gyerekeknek szóló Eurovíziót és még mindig csak 18 éves) attitűdjében sok hasonlóságot mutat Lizzo-val. Angol-francia nyelven felcsendülő dala a fogadóirodák jóslatai szerint is nagyon esélyes a dobogó egyik helyezésére.

2. Azerbajdzsán ??
Efendi: Mata Hari

Efendi dala ügyesen vegyíti a keleti és a nyugati hangzásvilágot, a színpadi kép pedig valami elképesztő, nem is beszélve a koreográfiáról, így könnyen az est egyik nagy meglepetését okozhatja az azeri induló, aki másodjára is megszerezheti hazájának a rendezés jogát.

1. Ciprus ??
Elena Tsagrinou: El Diablo

Ciprustól megszokhattuk az utóbbi években, hogy nagyon is a győzelemre hajtanak, slágergyanús dalaikkal általában az élmezőnyben végeznek. Az El Diablo sokakat Lady Gaga Bad Romance című slágerére emlékeztet mind hangzásában, mind külsőségeiben, ami már önmagában egyet jelenthet a sikerrel, kíváncsian várjuk tehát milyen helyezést ér el ma az énekesnő.

Az élő adást ezen a linken követhetitek ma este 21:00-tól.