Szemünk előtt válik popsztárrá Olivia Rodrigo

Olivia Rodrigo egyike azon előadóknak, akiket egy világ ismer már az első kislemeztől kezdve. Most megjelent az énekesnő debütáló albuma SOUR címmel, ami könnyen lehet az év eddigi legjobb pop lemeze.

Az énekesnő, aki a Disney+ High School Musical: The Musical: The Series c. sorozatában is szerepel, óriási hírnévnek örvend jelenleg világszerte. A drivers license az év egyik legnagyobb slágerévé vált, ez a siker pedig csak növekedett az ezt követő két dallal. Egy héttel ezelőtti dala, a good 4 u azonnal a listák élére tört, klipjét megjelenése óta több, mint 40 millió ember látta a legnagyobb videómegosztón.

A 11 trackből álló lemezen egyaránt vannak pop-rock és a vezető kislemezhez hasonló lírai dalok, melyek első hallásra is egy történetet alkotnak. A korong érdekessége egyébként, hogy az előadó elképesztően hitelesen adja át dalszövegeit, így kétség sem fér hozzá, hogy saját érzelmeit írják le a dalok. A 1 step forward, 3 steps back című dalon Taylor Swift is megjelenik, mint dalszerző, ugyanis Olivia az énekesnő reputation lemezének new year’s day c. trackét használja fel a dalhoz. Ugyancsak különlegessége a dalnak, hogy Rodrigo évek óta nagy rajongója Taylor-nak, aki a drivers license megjelenésénél hangot is adott annak, hogy mennyire tetszik neki a dal.

Az énekesnő egyébként minden dalhoz készített egy dalszöveges videót is. Múlt heti kislemeze a becslések szerint a Billboard Hot 100 első helyén debütálhat, ezzel pedig azon kevés előadók egyike, akiknek első három hivatalos kislemeze mind top 10-es sláger.