Készülőben a 365 nap folytatása!

Egyből két új résszel is gazdagodik a film.

Tavaly nyáron derült égből villámcsapásként érkezett meg a Netflixre a 365 nap című lengyel film, és enyhén szólva is hatalmas port kavart mind a története, mind pedig annak ábrázolásmódja miatt. Többen tiltakoztak is ellene emiatt, például egy petíciót, mely arra szólította fel a streaming szolgáltatót, hogy távolítsa el az alkotást a kínálatából, csaknem 100 ezren írtak alá.

A botrány ellenére a film hatalmas sikert lett: a megjelenést követően több, mint 90 országban landolt a 10 legnézettebb tartalom között, és 2020 negyedik legkeresettebb filmje lett a Google-n, így nem meglepő, hogy a Netflix már berendelte a második, sőt, a harmadik részt is! A történet Blanka Lipińska regénytrilógiáján alapszik, ám a Deadline információi szerint a filmek nem fognak annyira ragaszkodni a maradék két könyv cselekményéhez.

De mire is számíthatunk a második részben? Laura (Anna-Maria Sieklucka) és Massimo (Michele Morrone) újra egymásra találnak, és tiszta lappal szeretnének indítani, ám ezt szinte lehetetlenné teszi a férfi családja. Ha pedig ez nem lenne elég, egy rejtélyes idegen is belép a képbe, aki minden áron magának akarja Laurát, ezért pedig bármit képes megtenni.

A rajongók legnagyobb örömére a két főszereplő mellett Magdalena Lamparska és Otar Saralidze is visszatér a képernyőre, illetve egy új szereplő is érkezik Simone Susinna személyében, aki Nacho karakterét fogja alakítani. A stáb is marad ugyanaz, így a rendezők ismét Barbara Białowąs és Tomasz Mandes lesznek, azonban most, hogy a Netflix felügyelete alatt készülnek a filmek, kicsit jobban vissza kell fogniuk magukat a botrányos jelenetek tekintetében.

És hogy mikorra várható az folytatás? A munkálatok még ebben a hónapban megkezdődnek Lengyelországban, majd Olaszországban folytatódnak tovább, és 2022-ben már nézhetjük is az új részt. Azután pedig a harmadikra sem kell sokat várni, hiszen a tervek szerint egyből elkezdik forgatni, ahogy a másodikat befejezték.