Ezek a Disney csatorna valaha legnézettebb sorozat epizódjai

Meglepő sorozat és epizód a dobogó legfelső fokán!

Kinek ne lenne ismerős a Hannah Montana vagy a Varázslók a Waverly Helyből? Nos, egy generáció nőtt fel ezeken a meghatározó alkotásokon és ezek indították el Miley Cyrus, Cole vagy Dylan Sprouse vagy akár Selena Gomez karrierjét is.

A statisztikák alapján voltak nagyon erős sorozat-epizódok, illetve gyengébbek is az évek során, most viszont összeszedtük az Egyesült Államokban valaha legnézettebb Disney csatorna sorozatoknak legnézettebb részeit – és meg kell hagyni, a dobogón olyan alkotás van, amire egyáltalán nem számítottunk.

5. Zack és Cody a fedélzeten – Elveszve a tengeren – 7,6 millió néző

A Cole és Dylan Sprouse nevével fémjelzett, természetesen az ikrek életéről szóló sorozat, a Zack és Cody élete nagyot ment, de a srácok kalandjai a luxushajón úgy tűnik még nagyobbat. Olyannyira, hogy máris a lista ötödik helyéig repítette a nézők száma a Lost at Sea (Elveszve a tengeren) c. részt. Az Egyesült Államokban 2009. október 2-án került adásba az ominózus rész, itthon viszont csak 2012. június 10-én került adásba a második évad 8. része.

4. Hannah Montana – Lehet, hogy ő az igazi – 7,9 millió néző

Nem meglepő, hogy a Disney csatorna egyik legnépszerűbb és legnagyobb sorozata, a Hannah Montana is felkerült a listára. A negyedik helyen a harmadik évad legizgalmasabb és legikonikusabb része csúszott le majdnem 8 millió nézővel a dobogóról. A He Could Be The One c. rész premierje az Egyesült Államokban 2009. július 5-én volt és még egy dal is készült ugyanezzel a címmel.

3. Varázslók a Waverly helyből – Ki lesz a családi varázsló? – 9,8 millió

Amire egy generáció várt: itthon 2012 május 26-án derült ki, a Russo családból ki lehet az egyetlen, aki továbbra is varázsló maradhat. A Who Will Be the Family Wizard? az államokban hónapokkal korábban, 2012. január 6-án ment le és majdnem 10 millió nézőt ültetett le a képernyők elé. Selena Gomez sorozatának ez a legnézettebb epizódja, ez pedig a negyedik évad 28. része volt.

2. Hannah Montana – Én és Mr. Jonas és Mr. Jonas és Mr. Jonas – 10,7 millió

Duplázik a Hannah Montana! Ez a rész a sorozatból duplán érdekes, mivel ebben a részben debütáltak a Jonas tesók, Nick, Joe és Kevin Jonas is, akik később saját sorozatot és filmeket is kaptak. A Me and Mr. Jonas and Mr. Jonas and Mr. Jonas a második évad 16. epizódja volt, és 2007 augusztus 17-én vetítették le az epizódot (a High School Musical második része is aznap került adásba).

1. Phineas és Ferb – Hullámvasút – 10,8 millió

Nagyon sok befolyásoló tényező miatt került a rajzfilmsorozat legelső része a dobogó legfelső fokára. A Rollercoaster, azaz Hullámvasút című epizód az első évad első része volt és úgy, mint a Hannah Montana előző részét, 2007. augusztus 17-én mutatták be, viszont ezt közvetlen a High School Musical 2. után, reklám nélkül. A film 17 millió nézővel rekordernek számít, de ami még érdekesebb, hogy a Phineas és Ferbről nem sokat árultak el a nézőknek. Több misztikus, „tudni akarod mi lesz ez” reklámmal népszerűsítették és egy ilyen felvezetéssel nem volt kérdés, hogy népszerű lesz-e.

1. That’s So Raven – Country Cousins – 10,8 millió

Az első helyen viszont egy olyan sorozattal osztoznak a kitalált Phineas és Ferbék, amit hazánkban sosem mutattak be: a That’s So Raven harmadik évadának 28 és 29-edik részeként ment le a Country Cousins c. epizód, ez pedig a másik rekorder a csatornánál 2005 július 29-én.

A lista alapja.