Légy te is szerző a MUSICDAILY vendégtoll programjában!
© Magneoton

A Das Funk tudja hogy kell felrázni egy unalmas szerda estét!

Fülbemászó és ritmusos, ugyanakkor elképesztően egyedi hangzás, így lehetne a legjobban összefoglalni a Das Funk legújabb szerzeményét. A „Te vagy a lány” azonnal magával ragad, a dal kerek, a klip meg elképesztő. A Miller Dávid által írt dalszöveg egy szerelmi vallomás, őszinte és nagyon vagány. A dalt a zenekar együtt rakta össze, az alkotási folyamatból Dávid mellett  Bakonyi Bálint, Sümeghi Tamás, Szegedi Tímea és Ullmann Ottó is kivette a részét. A bandára jellemző stílus ebben a trackben is megmutatkozik, hiszek az elektronikus szólamok mellett a klasszikus hangszerek is helyet kaptak.

A „Te vagy a lány” színpompás klippel érkezik, amelyben Kaló Judit vérprofi koreográfiát villant és persze viszi a főszerepet is. A színészből, zenetanárokból, zenei producerekből és dj-kből álló profi csapatban már mindenki komoly szakmai múltat tudhat magáénak, a srácok nem kispályások.

Miller Dávid (ének) zenei karrierje mellett színészként dolgozik, így több jelenleg futó sorozatban és magyar filmben  találkozhatott már vele a közönség, valamint az RTL Klub Reggeli című műsorának műsorvezetője. Bakonyi Bálint (gitár, elektronika) az 1G School zeneiskola alapítója és vezetője, 22 éve foglalkozik zeneszerzéssel, 2012 óta pedig ismert hazai együttesekkel és előadókkal foglalkozik mint producer, illetve hangmérnök. Sümeghi Tamás (dobok) aranylemezes zeneszerző, aki közel 30 éve dobol és olyan nagysikerű előadókkal dolgozott már együtt, mint Keresztes Ildikó, Andy Irvine vagy Alapi István. Jelenleg Magyarország egyik legnagyobb dobiskolájának oktatója. Ullmann Ottó (billentyű, basszus), Dávid unokatestvére, aki szintén színész-zenész családban született, így az ő életének is gyerekkora óta képezi szerves részét a művészet. A Kőbányai Zeneiskolában végzett, pár éve pedig az elektronikus műfaj nagy kedvelője, így zenei munkásságát is ennek szenteli. Szegedi Timi (ének) pályafutása 8 éve a BitBustres nevű elektronikus formációval kezdődött akikkel azóta már MadCity néven meghatározó arcai a budapesti klubéletnek. Emellett több zenei projektben is találkozhat vele a közönség, ahol zseniális hangjával rendre elkápráztatja a nagyérdeműt.