Új dátumot és helyszínt kapott a Pentatonix budapesti koncertje

Jövő tavasszal érkezik hozzánk az együttes.

Eredetileg idén május 16-án, a Budapest Parkban koncertezett volna hazánkban az öttagú acapella formáció, a Pentatonix, azonban a járványügyi helyzetre való tekintettel más időpontra kellett helyezni a koncertet. A show így jövő március 29-én kerül megrendezésre, ráadásul új helyszínen, a Budapest SportArénában. Jegyinfókért katt ide.

Természetesen a korábban megváltott jegyek továbbra is érvényesek, de minden korábbi jegyvásárlónkat részletesen tájékoztatjuk e-mailben a jeggyel kapcsolatos tudnivalókról, lehetőségekről

– írta a Budapest Park közleményében.

Az együttes története egyébként egy texasi gimiből indult, ahol Kirstie, Mitch és Scott egy helyi rádiós tehetségkutatóra jelentkeztek és bár nem nyertek, a Lady Gaga és Beyoncé közös dalából, a Telephone-ból készített átiratukra egyre többen felfigyeltek Youtube-on. 

Néhány évvel később, 2011-ben további két taggal kibővülve indultak el a szélesebb siker útján azzal, hogy megnyerték a The Sing-Off című tehetségkutató műsor harmadik évadát. Innen pedig nem volt megállás – a következő évben máris kijöttek debütáló EP-jükkel, amiből csak az első héten 20.000 példány fogyott. A Pentatonix zsenialitása abban rejlik, hogy a capella formációként az összes szólamot, ritmust vagy éppen riffet magukkal hozzák, amire csak egy koncerten szükség lehet, mindezt hihetetlen beatbox tehetséggel fűszerezve, ismert melódiákkal okozva instant dallamtapadást. A PTX világsikerét mi sem példázza jobban, mint hogy két albumuk is a Billboard 200-as listájának élén végzett, de igazából mindegyik anyaguk (összesen 10 albumot + EP-t jelentettek meg) a top 10-ben végzett. Számos arany-és platinaminősítést tudhatnak maguk mögött, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben pedig zsinórban Grammy-díjat is nyertek, ezen kívül pedig többször vendégszerepeltek az NBC csatorna ünnepi műsorában, de feltűntek a Tökéletes hang (Pitch Perfect) című film második részében is. Illetve kollaboráltak már olyan híres előadókkal is, mint Jason Derulo, Jennifer Hudson, Kelly Clarkson, Lindsey Stirling vagy Tori Kelly.

A hivatalos Facebook eseményért katt a képre!

Legutóbb idén februárban jelentkeztek The Lucky Ones című albumukkal, melyen 11 vadiúj, saját dal kapott helyet, előtte pedig tavaly nyáron egy EP-vel, amin öt dal kapott új köntöst olyan előadóktól, mint The Weeknd, Billie Eilish, Dua Lipa, Clean Bandit vagy a The Cranberries.

PTX több mint tízmillió eladott albummal, sokszázezer rajongóval, több mint 18 millió Youtube-feliratkozóval a háta mögött végre először Magyarországra érkezik – 2022. március 29-én a legnagyobb slágerekkel veszik be az aréna színpadát!