Tudtad, hogy Lizzo…

Lizzo egyik napról a másikra lett híres, majd pedig többszörösen is levette a közönséget a lábáról, hiszen nem csak énekelni és rappelni tud tökéletesen, hanem még fuvolázni is mesterien tud – ezt pedig nem fél megmutatni a nagyszínpadokon sem. Az énekesnő 33. születésnapja alkalmából hoztunk néhány érdekességet.

… nem kategorizálja be szexuális irányultságát?

Elmondása szerint a szexualitás nem egy olyan dolog, amit be lehet kategorizálni. Ezért is a szivárvány énekesnő szerint az LGBTQ+ emberek jelképe – erről a Teen Vogue-nak mesélt bővebben.

Amikor a szexuális beállítottságról vagy nemről van szó, nem csak egy dologra asszociálok. Nem tudom azt mondani, hogy csak ez vagyok. Ezért az LGBTQ+ emberek színe a szivárvány! Ez egy teljes skálát mutat, mi pedig feketén vagy fehéren akarjuk látni ezt az egészet. Nekem ez nem megy.

… kiskora óta fuvolázik

Lizzo nagyon fiatal óta játszik fuvolán és klasszikus taníttatásban vett részt ezzel kapcsolatban. Járt szolfézsra kiskorában és nem hagyott fel ezzel a hobbijával. Egyetemista korában nem is egy bandában játszott. A mostani fellépései során is nagyon szívesen kapja elő kedvenc hangszerét, ami le is veszi a közönséget a lábáról.

átérezzük Rihanna… tényleg ?
… magától tanult meg játszani a hangszeren?

Egy interjúban elárulta, hogy saját maga járta ki a fuvola rejtelmeit. Olyan szinten, hogy hallás után játszott el dalokat, részleteket majd csak utána próbálta elhelyezni a hangjegyeket és próbált magától kottázni. Arról is mesélt, hogy viszont, amikor elkezdett órákat venni, előröl kellett kezdeni néhány dolgot, hiszen technikája sajátos volt, ami egyszerre áldás és átok is.

… igazi neve nem Lizzo?

Jó, ez lehet nem annyira meglepő, hiszen megannyi híresség nem születési nevét használja művésznevének. Lizzo nevének/választásának viszont történelme van. Az eredetileg Melissa Jefferson névre hallgató művésznő középsuli óta használja a Lizzo – akkor még Lissa nevet. Ezt csak évekkel később változtatta át, amikor is megszállta az ihlet JAY-Z egyik dala, az Izzo miatt.

Sokkal magabiztosabb vagyok, hogy a Lizzo nevet viselem a színpadon

– nyilatkozta 2019-ben az énekesnő.
… az egyetem első évében otthagyta a sulit?

A CBS News-nak mesélt arról, mennyire nehéz is volt számára megtartani az egyensúlyt az iskola és magánélete közt. Az első évben ott is hagyta az egészet, hogy karrierjére fókuszáljon, illetve megteremtse magának azt az életet, amit szeretne.

nagyon sokáig voltunk fent, buliztunk, próbáltam beindítani a rap karrieremet, aztán másnap hajnalban keltünk a próbák miatt, állni a megpróbáltatásokat a suliban, mondjuk matek órákra járni… ez pedig kínzás volt számomra

– nyilatkozta Lizzo.
… 3 hónapra néma volt?

Miután abbahagyta tanulmányait hazaköltözött szüleihez, ahol sajnos identitáskrízissel kellett megküzdenie, illetve fogalma sem volt, mihez kezd majd magával. 3 hónapon keresztül nem szólalt meg és csak vállvonással és bólogatással kommunikált. Az a nyár egy áldás volt számára elmondása szerint, ezalatt az idő alatt jött rá, mi is szeretne lenni és az első inspirációit is ebből a korszakból merítette.

… 21. éve volt a legnehezebb?

Miután kikerült az iskolai közegből, nem sokkal utána édesapja elhunyt. 21 éves volt ekkor az énekesnő, akinek elmondása szerint az volt élete legnehezebb éve, viszont azt is kiemelte, hogy nagyon sokat tanult ezalatt az idő alatt: többek közt megtanulta szeretni és értékelni önmagát is, úgy ahogy van.

… volt, amikor hajléktalan volt?

Bár nem nevezi magát teljesen annak, úgy fogalmaz: megvolt a privilégiuma ebben az időben is arra, hogy legyen tető a feje felett – igaz, mindig másé -, hol kocsiban, hol egy ismerősénél szállt meg, hol a bandájának stúdiójában hesszelt, sőt még fürödni is tudott egy fitnesz teremben, ahova csak úgy belógott általában.

… soha többet nem akart zenélni, miután kiadta a Truth Hurts c. dalát?

2016-ban írt alá szerződést az Atlantic Records-zal, egy évvel később pedig kiadta állítása szerint élete legjobb dalát, de ekkor nem kapták fel. Úgy érezte, hogy a dal egyből sikeres és felkapott lesz, de ez csak hónapokkal később valósult meg. Ez pedig annyira a padlóra lökte az énekest, hogy úgy volt vele, ha most befejezi, nem is tud róla senki, hogy zenélt valaha. De csapata, barátai és családja ezt nem hagyták, és azzal vigasztalták, hogy a vihar előtt mindig nagy a csend. És ez tényleg így volt Lizzo esetében.