5 dolog, amit tudnod kell Ashe-ről

Ismerd meg kicsit jobban a feltörekvő énekesnőt!

Ashlyn Rae Willson, művésznevén csak szimplán Ashe 1993. április 24-én látta meg a napvilágot a kaliforniai San José-ban. Szólókarrierjét 2017-ben kezdte, mikor is megjelent az első kislemeze, debütáló albuma pedig idén május 7-én kerül majd a boltok polcaira. Összegyűjtöttünk 5 dolgot, amit érdemes tudni az énekesnőről.

1. Kiskorában csak keresztény zenét hallgatott

A gyerekkorában az egyik legmeghatározóbb dolog a vallás volt, ugyanis roppant szigorú és konzervatív keresztény neveltetésben volt része. Bár már 8 éves korától érdekelte a zene, így ének- és zongoraórákra kezdett járni, ekkoriban kizárólag keresztény zenét hallgatott. Csak később, a nagypapája által ismert meg olyan előadókat és bandákat, mint Bob Dylan, a Jefferson Airplane, vagy a The Beatles, akik nagy hatással voltak rá.

2. Eleinte csak dalszövegíró akart lenni

Nem sokkal azután, hogy befejezte az egyetemet, Nashville-be költözött abban a reményben, hogy dalszövegíróként építheti ki karrierjét. Demi Lovato 2017-es dalának, a You Don’t Do It for Me Anymore-nak például ő volt az egyik társszerzője, ám viszonylag hamar rájött, hogy leginkább a saját életéről és tapasztalatairól szeretne írni. Miután a szakmabeliek, akikkel akkoriban dolgozott megjegyezték neki, hogy mennyire kiemelkedő hangja van, eldöntötte, hogy kipróbálja magát énekesnőként is.

3. A kezdetekben szöges ellentéte volt a zenéje a mostaninak

A mostani zenéjét akusztikus, visszafogott zenei alapok, és őszinte, szívhez szóló szövegek jellemzik, karrierje kezdetén azonban ennek a szöges ellentéte volt rá igaz. Az első ember, aki felfigyelt a tehetségére ugyanis egy svéd deep house producer, Ben Phipps volt, aki egyből fel is kérte, hogy énekelje ő az egyik dalát. Ez 2015-ben volt, az elkövetkezendő pár évben pedig egy rakat dance és house trackhez adta a hangját olyan DJ-producerekkel közreműködve, mint Whethan vagy a Louis The Child, mielőtt 2017-ben piacra dobta volt első saját kislemezét.

4. Eddig 3 EP-je jelent meg

Első EP-je 2018 tavaszán jelent meg The Rabbit Hole címmel, amit a következő évben a Moral of the Story első és második fejezete követett. Ennek a címadó dala hozta meg a sikert számára, ami annak is köszönheti népszerűségét, hogy felcsendült a közönségkedvenc Netflix filmsorozat, A fiúknak, akiket valaha szerettem második részében. A szerzeményhez egyébként egy duett változat is készült Niall Horannel, akivel a közös munka során jó barátságot sikerült kialakítania.

5. Az internettől elszigetelve készült a debütáló albuma

Május 7-én kerül a boltok polcaira debütáló korongja Ashlyn címmel, ami szokásához híven egy igencsak személyes és belsőséges anyag lesz. Elmondása szerint kizárólag a saját tapasztalatairól írt rajta, és olyan privát dolgokat is feldolgoz, mint az érzelmi bántalmazás, amin átesett fiatalabb korában, vagy a bátyja halála. A dalok különleges módon, a civilizációtól elszigetelve születtek tavaly nyáron: Ashe és a producere kivonultak a természetbe egy gitárral és szintetizátorral, leterítettek egy pokrócot, kikapcsolták a telefonjukat, és mindenféle külső behatástól függetlenül hozták össze a lemezt, amin egy FINNEAS-szel közös szerzemény is helyet kap.