Légy te is szerző a MUSICDAILY vendégtoll programjában!

Legalizálná a marihuána orvosi felhasználását az Ocho Macho

Klippremierrel készültek a (gyógy)szer félhivatalos világnapjára

A „Hempsong” nem egy füvezős szám, nem is célja a teljes legalizáció, ugyanakkor nem tud elmenni a nemzetközi trendek mellett, ahol a CBD-re gyógyszerként és nem tűzzel-vassal üldözendő szerként tekintenek. A zenekar a rá jellemző könnyed stílusban fogalmaz meg fajsúlyos kérdéseket, egy dalba szőtt fintorgó mosoly, ami görbe tükröt mutat – nem csak a társadalomnak.

© Panamy

Az Ocho Macho legújabb szerzeménye egy őszinte szembesítés a rendszer anomáliáival, mint például a dohány és alkohol legitimizálása, miközben a szer medicina szintű használatát erősen tiltja. A dalban nyersen szembeállítják egymással az engedélyezett és előszeretettel bevetett morfium használatot és a kannabisz gyógyászati alkalmazásának rendszerszintű kriminalizálását, de arra is felhívja a figyelmet, hogy a drogellenes stratégia eredményeként a társadalom egyre jelentősebb része nyúl dizájnerdrogokhoz, vagy olyan szerekhez, amiknek eredetéről, hatásáról nem is tud.

A „Hempsong” arra a jelenségre és azokra a kutatásokra szeretne reflektálni, mely szerint a kannabisz alapú készítmények hatásosan és biztonságosan alkalmazhatók több betegséggel vagy éppen annak tüneteikkel szemben, például csökkenthetik a krónikus fájdalmakat is.

A szókimondó üzenetet könnyed alapra helyezték, miközben a szövegben hűek maradtak a rájuk jellemző eleganciához, pro és kontra is értékelnek. A klip mesterien idomul a dal soraihoz, az alkotók külön törekedtek arra, hogy a felvétel maximálisan a tartalomra fókuszáljon. A „Hempsong” április 20-án, a marihuána félhivatalos világnapján 4:20-kor robbant be.