Új tetkót varratott Selena Gomez – íme az összes eddigi tetoválása és a jelentésük

Nem kevesebb, mint 15 minta díszeleg az énekesnő testén!

Bár a legtöbb elsőre alig észrevehető, Selena Gomez testén bizony nem kevés tetoválás díszeleg! Hogy egészen pontosak legyünk, eddig összesen 15 kisebb-nagyobb mintát varratott magára az énekesnő, melyek közül a legutóbbit éppen csak pár napja, és egytől egyig mind nagyon fontos és személyes jelentéssel bír számára.

Legújabb szerzeménye egy minimalista kereszt, amely a kulcscsontján helyezkedik el. A tetkót New York-ban csináltatta, ahol az utóbbi hónapok során új sorozatát, az Only Murders in the Building-et forgattat, a készítője pedig Bang Bang volt, aki egy videót is feltöltött róla az Instagram oldalára.

A tetováló művész egyébként Selena számos tetkójáért felelős: na de nézzük is, milyen mintákat varratott magára eddig az énekesnő, és mik a jelentéseik!

Hangjegy a jobb csuklóján

Selena 2012 februárjában, 19 évesen varratta legleső tetkóját, ami egy aprócska hangjegy volt a jobb csuklója oldalán. A zene mindig is sokat jelentett számára, ekkorra pedig már három albumot is magáénak tudhatott.

Rettentő nagy hatással volt a zene az életemre. Egy énekesnő után kaptam a nevem, belőlem is énekesnő lett, és még egy csomó személyes dolog fűz a zenéhez, ezért választottam a hangjegyet

– nyilatkozta akkoriban az Access Hollywoodnak.
LXXVI a nyakán

A második tetkóját még ugyanebben az évben, szeptemberben csináltatta, egyben ez volt az első, ami már a fentebb is említett New York-i művész, Bang Bang keze munkája. A minta a tarkója alatt helyezkedik el, és a következő római számot ábrázolja: LXXVI.

Az egyik családtagja tiszteletére csináltatta a mintát, aki sokat jelent számára. Kicsit félt, hogy fájni fog, szóval végig a legjobb barátnője kezét fogta, de nagyon jól viselte

– árulta el a tetováló az E! News-nak.

A szám 76-ot jelent, az édesanyja, Mandy pedig 1976-ban született, így nagy valószínűséggel ő az a családtag, akinek a tiszteletére csináltatta.

Idézet a Bibliából a csípőjén

Ezt a tetoválást több, mint egy évig sikerült rejtegetnie a nyilvánosság elől! 2013 őszén aztán kibújt a szög a zsákból, és Ryan Seacrest műsorában beszélt róla, ahol elárulta, hogy az egyik kedvenc Bibliai idézete inspirálta, méghozzá a Filippi 4:13. A pontos szövege „God who strengthens me”, vagyis „Isten aki engem megerősít”.

Arab írás a hátán

Az arab írás a hátán szintén Bang Bang munkája, ami 2014 júniusában készült, és a jelentése pedig: „elsőként magadat szeresd”. A tetkós elmondása szerint az énekesnő a kész mintával érkezett hozzá, és neki csak fel kellett varrnia rá, ami nem tartott tovább 45 percnél.

Óm (ॐ) szimbólum a csípőjén

Először 2015-ben villantotta ki a mintát az énekesnő, azt azonban nem tudni, hogy mikor csináltatta, hiszen soha nem beszélt róla. A minta azonban úgy néz ki, mintha az óm szimbólum lenne, ami egy szent hang az indiai vallásokban az univerzum hangjára. A nyugati kultúrában főként a meditáció, a békesség, és a tudatosság jelképe.

„G” betű a nyakán

A nyaka jobb oldalán található „G” betűt, amit először 2015 júniusában láthatott a nagyvilág, nagy valószínűséggel a testvére, Gracie tiszteletére varratta magára. A húga két évvel korábban, 2013-ban született, amit csodaként élt meg Selena, és az édesanyja is, aki 2011-ben elvesztett egy babát vetélés miatt.

Írás a lábfején

A „sunshine”, vagyis „napsugár” feliratra először 2016 áprilisában figyelhettünk fel, és bár sohasem beszélt róla nyilvánosan, elég valószínű, hogy a nagymamája tiszteletére csináltatta, akit kevesebb, mint egy hónappal előtte nevezett „sunshine”-nak Twitter oldalán:

Pontosvessző a csuklóján

A pontosvesszőt a 13 okom volt két sztárjával, Alisha Boe-vel és Tommy Dorfmannal közösen csináltatta. Hogy miért pont pontosvessző? A sorozat, melynek egyik fő producere Selena volt, részletesen foglalkozik az öngyilkosság témájával, a Project Semicolon, vagyis Pontosvessző Projekt pedig egy öngyilkosság megelőzésével foglalkozó nonprofit szervezet. Eredetileg egyébként csak a két színész csináltatta volna meg a közös tetkót, ám mikor Selena hallott a tervükről, egyből szeretett volna csatlakozni hozzájuk.

4-es szám a könyökhajlatán

4-es, mert a 4 legközelebbi barátjával közösen csináltatta 2018 augusztusában.

Szeretlek benneteket, lányok. Mindannyian inspiráltok, hogy legyek jobb, erősebb, és kerüljek közelebb Istenhez

– írta Instagram oldalán.
1-es az oldalán

1-es, mert az elsőszámú legjobb barátnőjével, Courtney Berry-vel csináltatta, Courtney 26. születésnapján – ugyanazon a napon, mint a 4-est.

Nyíl a keze oldalán

Ismét egy közös tetkó, ezúttal pedig a szintén énekesnő Julia Michaels-szel. A két sztár évek óta szoros barátságot ápol a közös munka mellett, ezt pedig 2019-ben egy közös tetoválással is megpecsételték.

A nyilam mostmár örökké feléd mutat

– írta Julia Instagram oldalán.
Imádkozó kéz a combján

Selena a 2019-es AMA, a nagy visszatérése előtt varratta a combjára az imádkozó kezet szintén Bang Bang által, a show napján pedig Instagram oldalán mutatta meg az új szerzeményét a követőinek.

Mindig is akartam valami nagyobbat, mint az eddigiek, az imádkozó kéz pedig onnan jött, hogy apukámnak is ilyen tetkója van, így részben az ő tiszteletére is csináltattam

– mesélte a Capital FM-nek.
Rare felirat a nyakán

A nyakán található Rare felirat ismét Bang Bang keze munkája, és 2020 januárjában csináltatta a Rare című albuma megjelenése alkalmából.

A veseátültetésének dátuma a felkarján

Selena pár éve életmenő veseátültetésen esett át, amire az autoimmun betegsége, a lupusz miatt volt szükség. A műtét 2017. június 19-én zajlott le: ezt a dátumot pedig már Selena, és a vesedonor Francia Raisa is magán viseli.

Kereszt a kulcscsonján

Az énekesnő számára mindig is fontos volt a hite, amiről nemrég a Vogue magazinnak mesélt:

Nagyon, nagyon spirituális ember vagyok. Hiszek Istenben, de nem vagyok vallásos.