Ő lenne a következő nagy durranás?

Az énekesnő a Brit Awards Rising Star díját vitte haza!

Az előző években a Brit Awards szinte sosem nyúlt mellé ezzel a díjjal és minden évben sikerült olyan tehetségeknek adni, akik óriási sikert tudhatnak mára magukénak, hiszen olyan előadók vihették haza, mint Adele, Ellie Goulding, Jessie J vagy Sam Smith.

A szokásos három előadó közül kellett választania a zsűrinek idén is, választásuk pedig Griffre esett, aki mellett még Rina Sawayama és Pa Salieu is esélyes volt az elismerés bezsebelésére.

De ki az a Griff?

Sarah Faith Griffiths, azaz Griff 2001-ben látta meg a napvilágot Kings Langley, Hertfordshire-ban, Angliában. 2019-ben jelentkezett első kislemezével, a Mirror Talk-kal, amit debütáló EP-je követett The Mirror Talk címmel, idén júniusban pedig debütáló mixtapje is várható One Foot in Front of the Other néven.

A kezdetekben templomi kórusban énekelt, 5 éves korában ismerkedett meg jobban a zenével, amikor Stevie Wondert hallgatott, de elmondása szerint úgy igazán először Taylor Swift Fearless c. korongja fogta meg.

Érdekesség, hogy első stúdiózását 10 évesen ejtette meg, akkor még bandával próbálkozott, majd mire befejezte és otthagyta az iskolát, Griff már egy lemezszerződést tudhatott magának a Warner Music által, 2019-ben pedig, az akkor 18 éves énekesnő első dalával jelentkezett.

Ezt a dalt pedig nem sokkal egy középlemez követett, mint ahogy arról fentebb írtunk is. Ezután néhány kislemezzel örvendeztette meg rajongóit az énekesnő, majd idén januárban indította útjára debütáló mixtapjének promócióját, a Black Hole pedig egyre felkapottabb a popzenét kedvelők körében. Június 11-én pedig érkezik is az anyag, amire egy világ vár.

A Brit Awards további nyerteseit a nagy ceremónián, május 11-én jelentik majd be, ahol Dua Lipa és Griff biztosan fellép majd.