Less be Justin Bieber luxus turnébuszába!

Méregdrága, de csodálatos!

Justin Bieber élete az elmúlt évtizedben olyan volt, mint egy nyitott könyv: minden mozzanatát kamerák és rajongók ezrei követték, a média pedig elkönyvelte egy lázadó fiatalnak, aki mindent megtesz azért, hogy a figyelem középpontjában kapjon helyet. Mára ez megváltozott.

Miután a Changes nem ért el akkora sikereket, mint amire számítottak, Bieber úgy tűnik megállt és megkérdezte önmagától: hova tartok? mi a célom? Ezután pedig olyan, mintha kicserélték volna. Az énekes vadonatúj, Justice című lemeze karrierje egyik legmesteribb alkotása, magánélete koránt sem olyan zűrös, mint volt, megállapodott és hálát ad minden egyes percért, amit eltölthet a Földön. A GQ magazin újságírója pedig ódákat zengett Bieber közvetlensége és őszintesége miatt. Pont úgy mesélt életéről, mintha ezer éve barátok lennének, sőt turnébuszába is betekintést engedett.

Hogyan segíthetek másokon?

Teszi fel a kérdést mindennap Justin, akinek legnagyobb felszabadulást a zene jelenti, ahol őszintén kiírhatja magából érzelmeit és gondolatait, miközben mások együtt tudnak vele érezni és rezonálni mondanivalójával és stílusával.

Nem szeretném, hogy a múltam sötétsége határozza meg a jelenemet. Sok esetben az embereket a múltjuk húzza vissza és ezért nem vágnak bele álmaikba, mert úgy érzik nem elég jók benne.

Persze Bieber is tisztában van azzal, hogy múltja nem mindig volt makulátlan, de mindenkinek vannak botlásai. A kérdés az, ki hogyan reagál rá.

Csináltam pár hülyeséget. És ez rendben van. Én pedig itt vagyok, hogy segítsek másokon.

Hogyan hatott rá a vírushelyzet?

Justin először is azzal kezdte, hogy 3-4 hónapot töltöttek Kanadában, amikor elkezdődött az egész mizéria, majd pedig hazamentek Los Angelesbe. Az énekes kiemelte, hogy ez életében az első alkalom, hogy ennyi időt él egy helyen. Utoljára gyermekkorában volt folyamatos lakhatása, amióta híres – ami fiatal tinédzserkora – azóta folyamatosan költözik és nincs megállás.

A munka viszont nem állhat le, ehhez viszont különleges viszonyok szükségesek – a dalszerzők, producerek, énekesek és barátok mára máshogy üzemelnek, az énekesnek magánorvosa is van, aki a hét mindennapján, 24 órában elérhető. Folyamatos tesztelés és monitorozás, ez a titok.

Nagyon sok féle-fajta teszt van. Egy idő után nagyon furcsák, de fontosak számunkra, mert csak így tudunk működni. 15-16 éves korom óta folyamatosan költöztem.

De mi lett volna, ha körülbelül 5 évvel ezelőtt, Bieber legsötétebb korszákban ütötte volna fel a fejét a járvány?

Sok ember vett körül akkoriban, mi pedig próbáltunk megszabadulni a valóságtól. Szerintem nem is a tényleges valóságban éltünk akkor. A végeredmény pedig a folyamatos drogozás és lógás volt.

Fiatalon és gyorsan jött siker

Természetesen egy tinisztár, sőt egy felnőtt híresség élete nem egyszerű. Bieber fiatal koráról mesélve kitért egy sztorira, amikor már annyira vágyott a normális, hétköznapi életre, hogy inkább eldugta útlevelét, hogy ne kellejen visszautaznia az államokba, és otthon Kanadában maradhasson egy kicsit, ottani barátaival, családjával.

Gyerekként nagyon sokat dolgoztam, ezért sokszor szomorú voltam, mert hiányoztak a haverjaim meg a hétköznapi élet is. Ezért egyszer eldugtuk az útlevelemet egy barátommal. A kiadóm hihetetlenül kiakadt, mert pár napon belül a Today Showban kellett volna fellépnem. Egy új útlevél elkészítse pedig napokba telik, de bármit megtettem volna azért, hogy újra normális életet éljek.

Persze később elmondta mindenkinek, hogy amúgy megvannak a papírjai, csak nem akart megint utazni és nem otthon lenni. Ekkor megkérdezték tőle, hogy minden rendben van-e, amire Ő azt felelte, hogy persze és szeretné megélni az álmait, szóval a következő pillanatban máris a reggeli műsorban énekelt.

Azt viszont tudjuk, hogy Bieber sikere egyszerre volt áldás és átok is, a magazin szerkesztője a kígyó és annak harapása metaforáját használja.

Egy nap felkelsz… boldogtalan vagy, de a világ összes sikere az öledbe hullott, mégis azt kérdezed magadtól: Mit ér ez az egész, ha belül még mindig üresnek érzem magam?

Ahhoz, hogy újra lábra álljon, két dologra volt szüksége: a hitre és a szerelemre. Elárulta, hogy úgy érzi ez volt az, ami neki elő volt írva.

Úgy éreztem, hogy nekem ez az út van kijelölve. Hogy megházasodjak és gyermekeim legyenek (nem ebben a másodpercben, de eljön az az idő is).

Bieber még a turnébuszába is betekintést engedett nekünk, ahol láthatjuk, hogy egyes koncertek között mivel utazgat. Van benne háló, fürdő, szauna, nappali és miegymás, amire szüksége lehet az énekesnek.

Hetekkel ezelőtt pedig Párizsban volt az énekes és felesége, akik nem csak a divathéten jelentek meg, hanem Bieber új lemezét is népszerűsítette, többek között egy tetőn naplementében – igazán lenyűgöző a látvány, a háttérben az Eiffel-toronnyal.