Liam Payne: Rengeteg meghallgatáson voltam, de sosem kaptam meg a szerepet!

Az énekes már nagyon vágyik a képernyőre.

Liam Payne már több, mint 10 éve jól menő zenei karriert tudhat magáénak, először a One Direction tagjaként, majd szólóban, viszont valami újra is vágyik mellette, ez pedig nem más, minthogy színészként is kipróbálhassa magát. Az év elején is arról beszélt, hogy mennyire szeretne szerepelni az Amerikai Horror Sztoriban, azonban sajnos eddig nem volt szerencséje ilyen téren. A Glamournak elárulta, hogy miért nem láthattuk még soha a képernyőn, de szó esett az új zenéjéről, a kisfiáról, és a One Directionről is.

Elmondása szerint minden tisztelete a színészeké, hiszen általában hosszadalmas folyamat, amíg felépítik a karrierjüket, neki például még semmi sem jött össze, hiába próbálkozik évek óta.

Rengeteg meghallgatáson voltam már, és többnyire bekerülök a legjobb 5 vagy 3 közé, aztán valahogy végül sosem nálam landol a szerep. Elég idegesítő ez a helyzet, de ez már csak ilyen

– mesélte a magazinnak.
Liam régóta szeretné színészként is kipróbálni magát.

Ettől függetlenül nem elpocsékolt idő az a sok meghallgatás, hiszen amellett, hogy tapasztalatot gyűjt, kapcsolatokat is épít általuk: 25. születésnapján például találkozhatott a legendás rendezővel, Steven Spielberggel, aminek rettentően örült.

Természetesen a zenei karrierjét sem szeretné elhanyagolni, és készülőben van már a 2019-es debütáló szólóalbuma, az LP1 folytatása, azonban csak szépen lassan haladnak a munkálatok, mert a tavalyi karantén alatt nem dolgozott sokat rajta. Hogy miért?

Nem igazán jó és elég nehéz is Zoomon keresztül zenén dolgozni, és biztos vagyok benne, hogy ezzel sok pályatársam egyetért. Kreativitás szempontjából megszenvedtem ezt az időszakot.

Annak ellenére, hogy nem haladt sokat az album munkálataival, nem unatkozott, hiszen az év során több livestream show-t is tartott, és még YouTuberkedésbe is kezdett! Olyan sokat dolgozott ezeken, hogy először szinte csak annyiban érezte meg a lezárásokat, hogy a szokásostól eltérően nem volt mellette a csapata.

Fura volt, hogy mindent magamnak kellett csinálnom, a hajamtól kezdve a sminkemig.

A karrierje mellett van még egy nagyon fontos szerep az életében, ez pedig az apaság. A Cheryllel közös kisfia, Bear most négy éves, és a kialakult helyzet miatt nem látogathatja annyit, amennyit szeretné, ami nehéz számára, de igyekszenek más módon tartani a kapcsolatot, és volt párja is nagyon támogató ilyen szempontból. Lefekvés előtt például szinte mindig FaceTimeolnak, na de persze előfordulnak olyan vészhelyzetek, amikor az énekesnek egyszerűen muszáj ellátogatni személyesen is a fiához.

Cherylnél jobb anyukája nem is lehetne Bearnek. Szinte közelebb kerültem hozzájuk, mint valaha! Nagyon királyak tudnak lenni a FaceTime beszélgetéseink. Valamelyik nap például vettem pár új játékot, amit megmutattam neki, és azonnal oda kellett utaznom, hogy a kerítésen át odaadjam!

Kisfia 2017 tavaszán született.

Tavaly nyáron volt a One Direction megalakulásának 10 éves évfordulója, így a bandáról is ejtett pár szót Liam, és elárulta, hogy a kezdetekben nagyon nehéz lehetett a csapatuknak velük!

Borzalmas lehetett 5 rosszcsont tinisrácot elviselni egy bandában, nem lehetett bírni velünk!

Az énekes 16 éves volt, mikor bekerült a bandába, és szinte azonnal világhírnévre is törtek. Hogy ennek mi volt az egyik árnyoldala?

Mindenki átesik azon a ciki tinikorszakon, mikor próbálja megtalálni önmagát, és nekünk ez mind a nyilvánosság előtt történt. Az egész világ látta a borzalmas frizuránkat és a nevetséges öltözetünket.

Csupán 16 évesen került be a bandába.

A bandában töltött évei alatt töretlenül hatalmas sikereket értek el és stadionokat töltöttek meg, a szólókarrierjével azonban már más a helyzet. A debütáló albuma amellett, hogy korántsem volt annyira kelendő, mint az 1D lemezei, nem azt a fogadtatást kapta, amire számított. Rengetegen kritizálták a korongot a hangzásvilágától kezdve egészen a dalszövegekig, ezt pedig néha nehéz volt feldolgoznia. Szerencsére van egy ember, aki ezt teljesen át tudja érezni, és vele beszéli meg ezeket a problémáit, ez pedig nem más, mint egykori bandatársa, Louis.

Ezeket a dolgokat, ha például rosszul érzem magam miattuk, Louis-val tudom a legjobban megbeszélni. Nagyon sokat segítünk egymásnak ilyen szempontból.

Louis-val mindig számíthatnak egymásra.

Természetesen néha mindenkinek elege lesz a munkájából, de Liam soha semmiért nem cserélné el a karrierjét. Hogy miért?

Mert mosolyt csalhatok vele mások arcára!