Zayn: Folyamatosan az árral szemben kellett úsznom

Azon kevés emberek egyike, aki folyamatosan kiáll magáért és ötleteiért.

Zayn amilyen sikereket ért el szólóban, úgy vonult is vissza a reflektorfény elől – amiért alapból távozott is a One Directionből. 3 lemezt tudhat maga mögött, mindhárom más, mindhárom másban erős, mindhármat más kreatív folyamatok öleltek körül. De ahogy az idő haladt előre, Zayn megmutatta mindenki számára, hogy Ő tényleg csak alkotni szeret, népszerűsíteni már nem, szorongása miatt fellépni sem nagyon és interjúkat sem szeret adni.

A spanyol/indiai GQ beszélgetése viszont azért is különleges, mert Ő akart beszélgetni és mesélni valakinek. Az interjú elején pedig azt is leszögezik, hogy hónapokon keresztül szervezkedtek, hogy minden tökéletes legyen és minden megfeleljen mindkét félnek. Ha esetleg szemfüles 5 Seconds of Summer rajongó vagy, észreveheted azt is, hogy az interjúhoz készült fotósorozatot ugyanott készítették, mint a CALM fotóit.

Az énekes mesélt arról, hogy élte meg a karantént, illetve azt is, hogy hol szeret inkább lenni.

Ugyanolyan hatással volt rám a karantén, mint bárki másra. Amúgy sem vagyok sokat a házamon kívül, szeretem ha megvan a saját terem, ez volt az egyetlen előnye. Ezen kívül, mondhatni megőrjít. Messze élek a belvárostól…

Amint arról kérdezték, hogy mi várható tőle, egyből leszögezte, hogy fogalma sincs mikor jön új zenével, de azt is elárulta, hogy nem zárja ki a színészkedés lehetőségét sem.

Az, hogy zenét veszek fel, nem azt jelenti, hogy új lemezt adok ki. Folyamatosan zenén dolgozom.

És, hogy miért kapta a Nobody Is Listening címet a korong?

Úgy érzem, általánosságban senki sem hallgatja meg a másikat. Minden, ami történik a világban, az összes kiforgatott vélemény és az, ahogy az emberek összeszólalkoznak, olyan hangzavart kreál, hogy senkit sem tudunk meghallgatni. Az emberek szeretnek beszélni, de senki sem szeret hallgatni.

Az interjú során szó esett arról is, hogy mennyire különleges, ahogyan saját útját és karrierjét igazgatja, úgy, ahogy senki más az iparban.

Egyáltalán nem egyszerű, hogy szabad légy, mint előadó, vagy hogy irányíts. Folyamatosan árral szembe kellett úsznom, amikor az emberek meg akarták mondani, mit hogyan csináljak. De a makacsságom és a vágy, hogy máshogy csinálhassam, átsegített ezen az egészen.

Majd persze rajongóiról is szó esett, akiket nem kifejezetten szeret rajongóknak hívni, mert túlságosan átlagos elnevezésnek tartja: csak szeret beszélgetni a 40 milliós követőtáborával.

A legfontosabb, hogy ne általánosítsunk, ne állítsuk, hogy ez az ember rajongó, vagy hogy ez az ember ilyen meg olyan. Pont úgy kommunikálsz velük, mint bárki mással. Az én kapcsolatom az emberekkel jó, ugyanúgy szeretek beszélgetni mindenkivel, nem akarom beskatulyázni őket.

Gondolkodtál azon, hogy hogyan fejezi ki magát Zayn a zenén kívül?

Sok dolgot csinálok: festek, rajzolok, figurákat készítek, most elkezdtem vésni is fába, amit nagyon élvezek.