Már nem a sírva nevetős emoji a legnépszerűbb hangulatjel!

Több éven keresztül a sírva nevetős emoji volt a legnépszerűbb sírós emoji, azonban most megfosztották a tróntól!

Az Emojipedia rendszeresen vizsgálja az emojihasználati szokásokat a Twitteren, és meglepő fordulatot azonosítottak, ugyanis 2021 márciusa volt az első olyan hónap, amikor a legtöbbet használt sírós emoji a hangosan síró fej (?) lett, ezzel megtörve a sírva nevetős (?) emoji éveken át tartó listavezető pozícióját.

Az Emojipedia szerint ez nemcsak egy hirtelen megugrás lesz a hangosan síró fej (?) részéről, hanem tartósan átveheti az első helyet, hiszen népszerűsége egyre inkább növekszik.

A virtuális dobogó első két helyezettje.

A jelenség több irányból is magyarázható. Az első, hogy a Z generációban kialakult egyfajta elutasítás a sírva nevetős (?) emojival szemben, amit a megkérdezésük alapján azzal magyaráznak, hogy a sírva nevetős fejet (?) már a szüleik használják, így tehát gáz lett. Ennek egyébként TikTok-on is hangot adtak, amit felkapott a média is, így egyre több emberhez juthatott el, hogy a sírva nevetős (?) emoji gáz.

A Z generáció a sírva nevetős fejet (?) rendszerint a koponya (?) emojival, – amit igazából a „meghalok” szleng az emoji változataként értelmezhetünk – vagy a hangosan síró fejjel (?) helyettesíti.

A másik lehetséges magyarázat, hogy a tomboló koronavírus-járvány alatt az emberek már nem szeretnének sírva nevetni, hanem inkább hangosan sírnának.

Valljuk be, azért az első magyarázat kicsit reálisabbnak tűnik, de még az is lehetséges, hogy egyébként mindkettő közrejátszik a sírva nevetős fej (?) elnépszerűtlenedésében.

Ti mit gondoltok?

Te melyiket használod?
sírva nevetős emoji
hangosan síró fej
Create your own Polls