BTS: Folyamatos bizonytalanságban éltünk tréningesként

A srácok elárulták, mi segítette át őket a kezdeti nehézségeken.

A BTS mára már a világ egyik legsikeresebb bandájává nőtte ki magát, és fanok milliói imádják őket világszerte, azonban ez nem mindig volt így. A hét tagból álló csapat a Big Hit Entertainment alatt debütált 2013-ban, ám erre majdnem sor sem került, ugyanis ekkora az ügynökség akkora anyagi válságban volt, hogy azt fontolgatták, elengedik a tréningeseiket.

Ebben a tudatban teltek a BTS felkészítő napjai is, és sokszor érezték úgy, hogy a nyomásnak a hatására szó szerint a túlélésért küzdenek. A banda a You Quiz on the Block című műsorban mesélt erről az időszakról, mikor alig látták a családjukat, csupán napi pár órát aludtak, és felváltva próbálták egyensúlyozni az iskolát és a tréninget.

Folyamatos bizonytalanságban éled az életed tréningesként, mert mindent kockára tettél érte. Egyszer Ho-seokkal [J-Hope] ültem egy bolt előtt, felnéztem az égre, és azt mondtam, hogy pont olyan borongós, mint a jövőnk

– ecsetelte RM.

Ekkortájt egy kicsi lakásban éltek, emeletes ágyakon aludtak, és viszonylag sokat veszekedtek a körülmények miatt, ám már ekkor is mindig számíthattak egymásra. Jimin, aki utolsónak csatlakozott a srácokhoz, mint tréninges, arról mesélt, hogy egyedül nem bírta volna végigcsinálni, hiszen sokkal többet kellett gyakorolnia, mint a többieknek, hogy behozza a lemaradását, emiatt pedig csupán napi 2 órát aludt.

Hajnali 4-ig gyakoroltam, aztán fél 7-kor keltem, hogy iskolába menjek, ezután folytattam a gyakorlást, majd az egész kezdődött elölről. Volt, hogy a stúdióban aludtam egy matracon. A többieknek köszönhetem, hogy végig tudtam csinálni, mert nagyon csatlakozni akartam hozzájuk

– mesélte.

Jungkook is megosztotta, hogy mennyire hálás a többieknek a támogatásukért. Elmondása szerint, mikor Dél-Korea fővárosában, Szöulba költözött, minden olyan nagynak és félelmetesnek tűnt, és bandatársai tartották benne a lelket.

Mindenen át kellett esnem, amin átestem, ahhoz, hogy azzá váljak, aki ma vagyok. Emiatt hatalmas köszönettel tartozom a bandatársaimnak, akik mindig ott voltak mellettem, és egyengették az utamat

– mondta a csapat legfiatalabb tagja.

A banda hihetetlen sikereket ért el nemzetközi szinten az elmúlt hónapokban: számos különböző ország slágerlistájának élére ugrottak a dalaikkal, köztük a Billboard Hot 100 első helyét is megszerezték, emellett pedig jelölték őket, és fel is léptek az idei Grammy díjátadón. De vajon ők hogyan élték meg ezt a sikermenetet? Suga szerint, aki egyébként egy ideig gondolkozott azon, hogy visszavonul a reflektorfényből, és producerként tevékenykedik majd, nem volt könnyű feldolgozni az egészet.

Elég megterhelő, mikor egy olyan dolog válik valóra, amiről még csak nem is álmodtál. Roppant nagy megtiszteltetés, és iszonyat hálás vagyok érte, de sokat gondolkoztam rajta, hogy vajon tényleg ezt szeretném-e csinálni

– fejtette ki.

De nem Suga az egyetlen, akinek ez megfordult a fejében, mi több, pár éve még arról is szó volt, hogy felbomlik a banda. Erről a 2018-as Mnet Asian Music Awards-on is beszélt Jin, ám mára már sokkal közelebb kerültek önmagukhoz, ennek hatására pedig megállapodtak benne, hogy még jó ideig a színpadon maradnak.

Nagyon hálás vagyok az egész csapatnak, amiért együtt átvészeltük ezt az időszakot, és erősek maradtunk

– ecsetelte Jin.
A BTS az idei Grammy gálán.

Mindezek ellenére egyvalamiben egyetértenek: ha egyszer a jövőben arra kerül a sor, hogy feloszlanak, a csúcson szeretnék abbahagyni.

Semmi sem tart örökké. Suga egyszer azt mondta, hogy sima landolásban akar elbúcsúzni, nem pedig zuhanórepülésben, és ezzel teljesen egyetértek

– nyilatkozta J-Hope.

Azonban addig is rengeteg közös céljuk van még, például szeretnének nyerni egy Grammy-t. Elmondásuk szerint már önmagában is hatalmas megtiszteltetés volt számukra, hogy jelölték őket, és fel is léphettek a gálán, de a karrierjük vége előtt mindenképpen szeretnének bezsebelni egy díjat, legyen az jövőre, két év múlva, vagy közvetlenül a visszavonulásuk előtt.

Nagyszerű érzés volt, hogy jelöltek, de teljesen őszintén én nyerni szerettem volna. Az, hogy nem mi kaptuk, egy új löketet adott számomra. Ez fog motiválni arra, hogy még jobbak legyünk

– fejtette ki V.

Tavaly novemberben érkezett meg a BTS ötödik koreai albuma, a BE, de nem tétlenkednek a srácok, és máris új anyaggal örvendeztetik meg a rajongóikat. Hazai idő szerint április 1-én, délután 5-kor érkezik legújabb daluk és klipjük, a Film Out, mely a június 16-án megjelenő japán nyelvű válogatásalbumukon, a BTS, The Best-en kap majd helyet.