Emlékszel még a Zack és Cody életéből London Tiptonra?

Boldog születésnapot Brenda Song!

Egy generáció számára voltak meghatározóak a Disney csatorna bizonyos alkotásai: a Hannah Montana, a Varázslók a Waverly helyből, a Zack és Cody élete és még sorolhatnánk, milyen szuperprodukciókkal kényeztetett minket a csatorna a 2000-es évek közepében. Utóbbi olyan, ma már nagysikerű színészeket nevelt ki, mint Cole és Dylan Sprouse, Ashley Tisdale vagy a ma születésnapos Brenda Song, aki London Tipton szerepében kápráztatta el a nézőközönséget, de mi történt vele a sorozat után és hol tart ma? Szinte biztos, hogy nem is tudtad, milyen filmekben és sorozatokban láthattad őt az elmúlt években!

Brenda Song karaktere, London Tipton egyértelműen Paris Hiltonról, a kőgazdag hotelörökösről lett mintázva, ezt a szerepet pedig szinte azonnal elnyerte. Előtte gyerekmodellként tevékenykedett, illetve különböző Disney csatornás tartalmakban köszönt vissza. A 2000-es A legszebb karácsonyi ajándék c. szerepe robbantotta be igazán a köztudatba, valamint megannyi kreátor szeme elé is ekkor került.

Ahogy teltek az évek, Song otthon tanult, majd online egyetemre jelentkezett a Berkley-be. Épp, hogy megszerezte középiskolai érettségijét, a színésznőt meghallgatás nélkül beválogatták a Zack és Cody életébe, egyből egy főszereplő karakterét, London Tiptont kapta, aki köré az egész hotel épül. A színésznő alakítása folyamatosan dicsérve volt a kritikusok által és közönségkedvenccé vált karaktere a 3 évadon keresztül.

Amikor kifulladt a széria, Zack és Cody-t átköltöztették egy luxus utasszállító hajóra, mely a Zack és Cody a fedélzeten címet kapta, itt természetesen újra számítani lehetett Brenda alakítására, újabb 3 évadon keresztül. A sorozat ekkor kapott olyan crossovereket, mint a Wizards on Deck with Hannah Montana, ami igazából összeolvasztotta a 3 sorozatot egy univerzumba és kedvenceink egy epizód erejéig össze lettek engedve.

Miközben óriási hype volt a sorozat és a színészek körül, Song egy saját, egészestés Disney filmet is magának tudhatott, mégpedig a Wendy Wu: Hazatérő harcost, melyben a tervek szerint nem főszerepet, hanem egy mellékszerepet kapott volna, de végül, miután a készítők megtudták, hogy feketeöves taekwondoban, átszervezték a felépítést és megkapta Wendy Wu karakterét.

Mint a többiek is, Brenda sem szeretett és nem is tudott volna az örökkévalóságig ebben a mázos-Disney univerzumban létezni, így elkezdte bontogatni szárnyát és komolyabb projektek után nézni. Több kevesebb sikerrel. Majdnem 10 év kellett ahhoz, hogy újra a köztudatba kerüljön egy főszerepével – melyből egyáltalán nem volt sok az elmúlt évek során. Inkább kisebb szerepekben, néhány részen, maximum egy fél vagy egész évadon keresztül láthattuk vagy hallhattuk szinkronként olyan produkciókban, mint a Különleges küldemény, Phineas és Ferb, Botrány, Új csaj vagy az Így neveld a faterod.

A 2019-es Titkos megszállottság című Netflix filmben köszönt vissza legutóbb, de ez csak az elmúlt hónapokban lett felkapott, ezzel pedig a legnagyobb sikereit érte el a Disneys korszaka óta. Erről viszont nem írunk többet, nehogy spoilerbe ütközzön az, aki még nem látta.

Vajon ez elindítja Brenda Song reneszánszát? Vajon sikerül újra felülnie a lóra és esetleg egy másfajta közönségnek bemutatnia magát?