Együtt lépett színpadra Ed Sheeran és Kylie Minogue

Ed még egy vadiúj dalt is előadott!

Tegnap zajlott le a Michael Gudinski tiszteletére tartott emlékkoncertet Melbourne-ben, a Rod Laver arénában, és több meglepetést is tartogatott az esemény, melynek a fő fellépője Ed Sheeran volt. A brit énekes, akivel kivételt tett az ausztrál állam, és beutazhatott az országba, hogy ott lehessen barátja temetésén és az emlékkoncerten, egy vadiúj dalt is előadott, amit már Ausztráliában, a két hetes karanténja alatt írt Michael Gudinski emlékére.

A fellépését a Castle on the Hill-lel kezdte, majd az első nagy slágere, a The A Team után az új, Visiting Hours című szerzeménnyel zárta, mely alatt annyira elérzékenyült, hogy a végére meg sem tudott szólalni a sírástól.

Mikor először találkoztam Michael-lel, próbáltam nagyon összeszedett és professzionális lenni, de később rájöttem, hogy igazából neki a nevetés volt a lételeme. Akárhová ment, felvillanyozta az egész termet

– emlékezett vissza Ed.

Az est másik nagy meglepetése volt, hogy Kylie Minogue is fellépett a koncerten, de nem egyedül, hanem Eddel közösen. A két sztár az ausztrál énekesnő egyik legnagyobb slágerét, az All the Lovers-t, és az első dalát, a The Loco-Motion-t adták elő együtt.

Michael volt az, aki fogta ezt a kis melbourne-i lányt, és megismertette az egész világgal. Bár a magasságom csak 152 centi, ő azt éreztette velem, hogy az égig is elérek

– emélkezett vissza Kylie.

Az énekesnő azt is elárulta, hogy Michael nagyon régóta mondogatta neki, hogy muszáj jobban megismernie Edet, így nagyon örül, hogy végre sort kerítettek rá.

Tudom, hogy Michael egyszerűen kiugrana a bőréből most

– mondta Kylie, miközben a színpadra invitálta Edet.

Az ausztrál Michael Gudinski 1972-ben alapította meg a független Mushroom Records kiadót, és olyan előadókat szerződtetett le és egyengette karrierjüket, mint Kylie Minogue, Nelly Furtado, az ABBA, vagy éppen Mika. Az üzletember az évek során az ausztrál zenei szcéna egyik legmeghatározóbb alakjává nőtte ki magát, és sokan csak az ausztrál zeneipar keresztapjaként utaltak rá. Idén március 2-án, 68 éves korában hunyt el.