EUROVÍZIÓ 2021: Nézzük az indulókat! (1.rész)

Minden remény szerint idén megrendezésre kerül a kontinens legnagyobb zenei fesztiválja, a tavaly elmaradt Eurovízió. A Rotterdamban május 18-22. között tartott verseny minden résztvevő országa előállt induló dalával. Most nézzünk ezekből tízet.

Ciprus ??- El Diablo (Elena Tsagrinou)

Az egyik legnagyobb idei kedvencnek számít a szövege és videoklipje miatt nagy port kavaró El Diablo című szerzemény. Kétségtelenül sok hasonlóságot fedezhetünk fel Zara Larsson és a Elena stílusa között, azonban Ciprus minden bizonnyal nem véletlenül választotta az énekesnőt. A dal hangzásvilága beleillik az ország eurovíziós repertoárjába, korábban a Fuego és Replay is nagy sikereket értek el a versenyen.

Spanyolország ??- Voy a quedarme (Blas Cantó)

Mint azt már megszokhattuk, sajnos Spanyolországnak idén sem sikerült túl emlékezetes dalt küldenie az Eurovízióra. Az ország bár garantáltan döntős minden évben, ott mégis általában az összesített lista utolsó helyezettjei között szerepelnek. Ez nagy valószínűséggel idén sem lesz másképp, hiszen hiába van jó hangja az induló énekesnek, ha a dal elveszik majd a látványos produkciók és fülbemászó dallamok között.

Bulgária ??- growing up is getting old (VICTORIA)

A fogadóirodák szerint a bolgár induló jelenleg a 4. legesélyesebb a győzelemre a májusi versenyen. Ehhez minden bizonnyal hozzájárul, hogy VICTORIA szerzeménye nagyban emlékeztet Billie Eilish vagy Lana Del Rey legnagyobb slágereire.

Egyesült Királyság ??- Embers (James Newman)

A szigetország az előjelek alapján idén sem igazán talált rá a siker kulcsára. John Newman bátyja indul az ország színeiben, Embers című dala pedig biztosan nagy sikert arat majd hazájának rádióállomásain, de sajnos sokadik hallgatás után sem marad emlékezetes.

Németország ??- I Don’t Feel Hate (Jendrik)

A dalverseny legnagyobb rajongói számára talán az sem újdonság hogy Németország általában a leggyengébbek között szerepel a döntőben. Ezért a címért idén is megküzdhet majd, hiszen Jendrik dala és videója unalmat és szekunder szégyenérzetet válthat ki a nézők nagy többségéből a visszajelzések alapján.

Írország ??- Maps (Lesley Roy)

Az ír induló dalának egyetlen kiemelkedő része annak refrénje, bár ez már sok estben elegendőnek bizonyult a sikerhez az Eurovízió történetében. Mindenesetre a középmezőny garantált, talán feljebb is végezhet az énekesnő a végső ranglistán.

Svédország ??- Voices (Tusse)

A mindössze 19 éves Tusse néhány nappal ezelőtt rekordszámú szavazattal nyerte meg a legendás Melodifestivalent. Az ehhez hasonló nagyívű dallamok mindig nagy sikert aratnak az Eurovízió nézőtáborának körében, Svédország pedig önmagában hordja a legjobb tíz közé jutás titkát, hiszen ez majdnem évben sikerül a skandináv indulóknak.

Izrael ??- Set Me Free (Eden)

Sokak szerint az énekesnő tavalyi dala jobb esélyekkel indult volna a versenyen, azonban annak szabályai miatt idén teljesen új szerzeménnyel kellett előállnia. A Set Me Free bár még nem szerepel az idei év legnépszerűbb dalainak listáján, ez biztosan változni fog az első elődöntő után.

Franciaország ??- Voilà (Barbara Pravi)

Könnyen lehet, hogy Franciaország megismétli majd Portugália és Salvaro Soblar 2017-es sikerét, hiszen akkor egy mikrofon (mindenféle körítés nélkül) és egy csodálatos anyanyelvű dal is elég volt az első helyezéshez, Barbara Pravi pedig már most a legnagyobb kedvencek közé tartozik.

Portugália ??- Love Is On My Side (The Black Mamba)

Portugália egy igen csak különleges együttest küld tavasszal Hollandiába. Szerzeményük hangszerelése világszínvonalúnak mondható és ellensúlyozni tudja a refrén kissé unalmas, monoton jellegét.