Ilyen lenne, ha ötvöznénk Ariana Grandét és a The 1975-ot?

Legalábbis az NME magazin így aposztrofálja a MUSICDAILY UP NEXT sorozat következő előadóját.

Charlotte Grace Victoria, vagy ahogy néhány ismerhetjük ELIO Walesben született és kanadai felmenőkkel rendelkezik és szerényen bontogatja szárnyait a zenei szcénán belül – tipikusan az az előadó, aki helyett inkább a zenéje és stílusa beszél elsősorban. Erre pedig hamar felfigyelt Charli XCX is, aki a feltörekvő előadó egyik kreatív koordinátora, támogatója is, ami természetesen néha érezhető a zenéjén is. De az (indie)-pop előadó sajátos stílusa kellemesen összefonódik az elektronikával, ami egy igazán érdekes, de szerethető masszát formáz végeredményül.

Az apropó, hogy egy kicsit utánajártunk az énekesnő munkásságának, az nem más, mint a Charger c. dalának mondhatni remix verziója, melyen jó barátja, Charli XCX is hallható. De hamár górcső alá vettük a szőke szépséget, beszéljünk egy keveset második középlemezéről is, a Can You Hear Me Now-ról is.

Debütáló EP-je még tavaly látott napvilágot, amelyen főként karantén által inspirált dalok kaptak helyet, második megjelenése viszont sokkal komplexebb, mind stílus, mind hangzás, mind dalszövegek szempontjából. Ijesztő, hogy hiába nettó 25 perces az anyag, ami 7 dalra van bontva, mégis biztos, hogy minden popzene kedvelő talál legalább egy olyan dalt, amelyhez vissza fog térni.

Hallani lehet, hogy az énekesnő kezdi kapizsgálni saját stílusát, mégis szeret kísérletezni és játszani a hangszereléssel, ez pedig már a nyitó dalon, a Jackie Onassis-szen is tökéletesen érezhető, ahol a kapunk egy szellőnyi country-t, melyet elektronikus és pop elemekkel vegyít, majd áttérünk egyből a Chargerre, melyet fentebb is említettünk, hogy Charli XCX is beleszállt, ez a dal pedig amúgy le kell szögeznünk valamit: egy mestermű – a szólóverzió és a duett pont ugyanolyan mesteri.

A Come Around pedig pont kizökkenti a hallgatót az elkényelmesedett atmoszférájából és bedobja a mélyvízbe, mely a kiadvány fénypontja is egyben, a When U Saw Love egy okosan összerakott dal, mely egyszerre felel meg a felgyorsult popzenei trendeknek, viszont mégis megmutatja ELIO sajátos stílusát. A záró egységben pedig tisztán hallhatjuk a country és Taylor Swift befolyását is, amit egyszerűen imádunk.

Kizárólag a tisztánlátás miatt, kinek is ajánlanánk először is a magát az énekesnőt és a középlemezt? Mindenképp olyanoknak, akiknek nem idegen a valamilyen szinten a poposabb oldalról Conan Gray, Lennon Stella, Dagny, Dua Lipa, Taylor Swift vagy Julia Michaels munkássága, és természetesen nem hagyhatjuk ki Charli XCX-et sem.