Tudtad, hogy Ed Sheeran…

Boldog születésnapot a brit énekes-dalszerzőnek!

Napjaink egyik legnagyobb popikonja, aki már a Sziget Fesztivált is megjárta, Ed Sheeran ma ünnepli 31. születésnapját. Az énekes 1991. február 17-én látta meg a napvilágot Hebden Bridgen.

… +?

Debütáló korongja, a + csak 2011-ben jelent meg, ám ez előtt számtalan középlemezt dobott piacra. Szám szerint hét darabot, ezek mind saját maga által jelentek meg, nem volt mögötte sem kiadó, sem csapat. Voltak közöttük élő EP-k, de rendes stúdióanyaggal rendelkező is.

… Twittert készített macskájának?

Sajnos az ikonikus cica 2019 eltávozott az élők sorából. De miért is ikonikus? Mivel anno készített neki egy felhasználói fiókot Twitteren, az utolsó poszt 2014-ben lett publikálva, utána nem hallottunk a közösségi média fiókon a macska felől.

… 312 koncertet adott 2009-ben?

Nem egyszerű a felkapott énekesek élete… ezt pedig mi sem mutatja jobban, mint az, hogy folyamatosan úton vannak és koncertről koncertre, városról városra járnak. Ed 2009-ben összesen 312 alkalommal lépett színpadra, ami azt jelenti, hogy a 365 napos évből összesen 53 napon nem adott elő – de valószínűleg akkor is dolgozott.

… elnevezi gitárjait?

Sorban a következő neveket kapták kedvenc gitárjai: Meet Keith, Felix, Nigel, Lloyd, Trevor és Cyril!

… szerepelt a Trónok harcában?

Így van, ez ő!

… szerepelt a Bridget Jones babát várban is?

Úgy látszik, nem csak szimpla énekessel van dolgunk, hanem egy igazi multitalentummal! Sheeran jelenete a rom-komban igazi csemege, hiszen főszereplőink fel sem ismerik, hiába magát alakítja a mozifilmben.

… ugyanott szeretné, hogy felnőjenek gyerekei, mint ő?

Ezért pár évvel ez előtt vásárolt egy birtokot Framlinghamben. Ez volt élete első, nagyobb vására, hiszen ezt a telket egyből 2012-ben megvásárolta, amikor kezdett ismertebb lenni és elkezdett Taylor Swifttel turnézni. Tavaly pedig első gyermeke is megszületett!

… mondhatni beszél több nyelvet?

Igazából, jobb szó rá az, hogy több nyelven is tanult. Anyanyelve természetesen az angol, de iskolás éveiben tanult németül, franciául és görögül is. Amikor egy fanoldal rákérdezett, beszél-e spanyolul, az énekes ennyit válaszolt:

sajnos nem, még a német és francia óráimat is elbuktam a suliban

… saját élményein alapulnak a dalai

Mind mögött van egy kis történet, vagy egy olyan nézőpont, ami nem mindig magáról az énekesről szól.

Felléptem egy hajléktalanszállóban, és az egyik dal az egyik ott élő nőről szól. Az ő történetét mesélem el. Teljes mértékben az róla szól, egy drogfüggő, hajléktalan nőről.

… Taylor Swift fedezte fel

Azt beszélik Taylor Swift maga kereste fel Ed Sheerant, amikor is jobban megismerkedett zenéjével, amikor Ausztráliában járt 2012 márciusában, majd megkérte az énekest, hogy nyisson számára a Red turnén, melyet meg is tett. Sőt még egy dalt is írtak közösen, Everything Has Changed címmel.