© The Pretty Reckless / Twitter

Ismét a rock and roll mentette meg Taylor Momsent – íme az új The Pretty Reckless album!

Negyedik albumukkal jelentkezett a banda.

Öt év várakozás után új lemezzel örvendeztette meg rajongóit a The Pretty Reckless, ami egy igazi újjászületés a zenekar számára, ugyanis a készítése során több személyes tragédiát is átéltek. Még 2017-ben, a munkálatok legelején turnéztak a Soundgardennel, egyik nap azonban arra ébredtek, hogy a frontember, Chris Cornell öngyilkosságot követett el. Szokásához híven az együttes énekesnője, Taylor Momsen a zenéhez fordult vigaszért, ám nem sokkal később a producer, akivel 16 éves kora óta dolgozott, szintén elhunyt egy motorbalesetben.

Taylor elmondása szerint ismét a rock and roll volt az, ami kihúzta a gödörből, és segített neki talpra állni.

Eljutottam arra a pontra, mikor már mindent feladtam, az életemet is, hiszen nem láttam értelmét semminek… Tulajdonképpen ismét a rock and roll mentette meg az életem

– nyilatkozta az NME-nek.

A 12 dalt tartalmazó Death by Rock and Roll érinti a gyász témáját, de az életöröm is megjelenik rajta, hamisítatlan TPR stílusban. Csak úgy, mint eddig, Taylor kendőzetlenül énekel az érzelmeiről, és az elmúlt évek érzelmi hullámvasútjáról, amin a bandatagokkal közösen ment keresztül. A megjelenést követően a korong 10 ország, köztük Magyarország iTunes listájának élére került.

A zenekar tavaly másodszorra lépett volna fel hazánkban a Volt fesztiválon, ami sajnos a vírus miatt elmaradt, de remélhetőleg pótolják a magyar koncertet, amint lehetséges lesz.