© Hugo Yanguela

Bekeményít Rita Ora

11 perc kőkemény táncra lehet számítani.

Rita Ora utoljára 2020-ban jelentkezett szólóanyaggal, mégpedig a How To Be Lonely c. dalával, melyet a karantén kellős közepén készített el – ez is inspirálta. Most pedig egy 4 dalos, kollaboratív középlemezzel, a Banggel jelentkezik, mely igaz csak 11 perces, de annál izgalmasabb.

A dalokat Imanbekkel és többek között David Guettával, Gunnával és KHEA-val készítette el és a kreatív folyamatok végig Zoomon keresztül zajlottak. Azt is megtudhattuk, hogy sok esetben ütköztek akadályokba, főként nyelvi akadályokba, amikor is különböző fordítóprogramokkal kommunikált Rita és közreműködői. Ezzel pedig sikerült bebizonyítaniuk, hogy a zene igazából egy univerzális nyelv.

Amikor elkezdtünk ezen a projekten dolgozni, tényleges kollaborációt szerettünk volna a többi előadóval. Nagyon érdekes volt a közös munka Imanbekkel, hiszen mindig Zoomon találkoztunk, és sok esetben kellett fordítóprogramokat használnunk. Nagyon jó érzés volt az EP elkészítésével bebizonyítani, hogy a zene nyelve ténylegesen univerzális

– nyilatkozta Rita Ora.

A lemezen egy-két régebbi dalhoz is hozzányúltak: például a Crazy Frognak köszönhetően népszerűségre szert tevő Axel F dalhoz is, mely a Bang Bang alapját adja, vagy a The One, melyben hallható Anne-Marie és David Guetta közöse, a Don’t Leave Me Alone.

A lemez 3 dalához egy kisfilm is készült, melyet Rita teljes egészében Bulgáriában forgatott, ez pedig az énekesnő és a producer/DJ felmenőihez szorosan kapcsolódik, mivel Ora albán származású, Imanbek pedig kazah származású.

Ora elmondta, hogy karrierje során ezt a filmet volt a legnehezebb elkészítenie, több indokból is:

Nagyon sok videót készítettem már életemben, de eddig ez volt a legnehezebb. Nagyon sok különböző helyszín jelenik meg és a forgatás során extrém hideg is volt. Felemelő érzés volt a kultúrákat keverni és egy ilyen végeredményt kreálni belőle.