Hihetetlen! Ezek a dalok idén 10 évesek – 3.rész

Majdnem egy hónap telt el azóta, hogy utoljára listáztuk Nektek azokat a dalokat, melyek idén lesznek tíz évesek. Megígértük, így hát meg is érkezett a harmadik rész, melyben újabb 10+1 track kapott helyett. Lássuk is melyek ezek.

1. Adele – Rolling In The Deep

Adele slágere nem csak a slágerlistákat, de az egész világot a feje tetejére állította. Még ma is emlékszem, nem tudtam úgy bekapcsolni a rádiót úgy, hogy legalább egyszer ne hallgassam végig Adele dalát, amely új szintre emelte az énekesnő karrierjét és egyben a híres „21” album vezető kislemeze lett. Három Grammy díjat nyert el a track, ezek „Az Év Felvétele”, „Az Év Dala” és a „Legjobb Rövid Film Videóklip” voltak. Hét hétig vezette a Billboard Hot 100 listáját valamint több mint 20 millió példányban kelt el világszerte, ezzel minden idők legeladottabb digitális kislemeze.

2. Katy Perry – The One That Got Away

Azt gondolom tagadhatatlan, hogy 2011 Katy Perry éve volt. Mai napig emlékszem, amikor először hallottam a dalt és láttam a hozzá készült videóklipet, aminek vége szerintem mindenkit megsiratott. A dal a Billboard Hot 100 harmadik helyéig jutott és Katy egyik legérzelmesebb slágere. A „Teenage Dream” hatodik kislemeze tagadhatatlanul emlékezetessé vált.

3. Britney Spears – Till The World Ends

A dal Britney hetedik „Femme Fatale” c. albumán kapott helyet. A dalt két kategóriában jelölték a 2011-es MTV VMAs-en, melyek közül a „Legjobb Pop Videó”-t meg is nyerte. A Billboard Hot 100 ötödik helyéig jutott. A dal Spears egyik legnagyobb slágere az utóbbi évtizedből.

4. Rihanna – California King Bed

Nem csak Katy Perry, de Rihanna is számos dallal szerepel az idei listáinkon, nem is csoda, hiszen számára is emlékezetes volt 2011. Íme egy újabb dala, ami nagy sikernek örvendett tíz évvel ezelőtt. A dal az énekesnő ötödik „Loud” c. albumán kapott helyet. Bár a Billboard Hot 100-on csak a 40. helyig jutott, a világ számos országában eljutott a listák élére. A hozzá készült videót csaknem 300 millióan látták a legnagyobb videómegosztón.

5. Bruno Mars – Grenade

Bruno slágerének videóját már majdnem egy milliárd alkalommal látták Youtube-on. A dal a Billboard Hot 100 első helyéig jutott, valamint több mint 10 millió példány kelt el belőle világszerte. A track egyébként Mars debütáló albumán, a „Doo-Wops & Hooligans„-on kapott helyet.

6. The Wanted – Glad You Came

Bár James Cordon szerint nehéz emlékezni a bandára, ők tényleg nagyot alkottak 2011-ben. Daluk a UK Singles Chart első helyéig jutott. A dalhoz készült videót több mint 200 milliószor látták Youtube-on. A Brit-Ír banda legsikeresebb kislemezévé vált.

7. LMFAO – Party Rock Anthem

A duo ikonikus slágere az első kislemez második stúdióalbumukról, a „Sorry for Party Rocking„-ról. A dal számos országban a slágerlisták első helyéig jutott, köztük az Egyesült Államok is. A Billboard listáin jelenleg minden idők hatodik legsikeresebb slágereként van jelen. A dal óriási lavinát indított el a fiatalok körében, videóját majdnem 2 milliárd alkalommal látták.

8. Jessie J – Domino

A dal az énekesnő debütáló albumán kapott helyet és lett Jessie második listavezető kislemeze az Egyesült Királyságban. Az énekesnőnek, aki már hazánkban is járt, ez az eddigi legsikeresebb kislemeze.

9. Ellie Golding – Lights

Gouldingot a dalhoz gyermekkori, sötétségtől való félelme inspirálta. A track egyébként Ellie „Bright Lights” című albumán kapott helyet, ami debütáló albumának újra kiadott verziója. A track a Billboard Hot 100 második helyéig jutott, azok után hogy 33 hetet töltött a listán.

10. Lady Gaga – Judas

Gaga kislemeze az énekesnő „Born This Way” c. ikonikus albumán kapott helyet. Kevesen tudják, hogy a dal borítóját Gaga maga szerkesztette Microsoft Word-ben. A track ugyan csak a Billboard Hot 100 tizedik helyéig jutott, mégis Gaga egyik legikonikusabb dalává vált a korszakból.

+1: Britney Spears – Hold It Against Me

A dal ugyancsak Spears hetedik albumán kapott helyet, azonban kevesen tudják, hogy eredetileg Katy Perry-nek készült. A producerek Dr. Luke és Max Martin úgy érezte, a track nem illik Perry hangjához, így végül Britney kapta azt. A Billboard Hot 100 első helyéig jutott, Spears negyedik listavezetőjeként.

Nektek melyik a kedvencetek a listán?