The Weeknd: tulajdonképpen hajléktalan voltam, a csapatomnak köszönhetem, hogy ma itt tartok

Már a Grammy-botrány sem zavarja az énekest.

Már csak alig több, mint egy hét választ el minket The Weeknd Super Bowl fellépésétől, ami kétségkívül az eddigi karrierje egyik csúcspontjának mondható. A félideji 12-13 perces koncert átlagosan 100 millió néző vonz az Egyesült Államokban, a világ többi országáról nem is beszélve. Az énekes a Billboardnak adott interjút a nagy eseményre készülve, ahol elárulta: karrierje kezdete előtt tulajdonképpen hajléktalan volt, és a jelenlegi csapatával, közös erővel érték el azt, hogy mára már az egyik legsikeresebb előadóként emlegethetjük.

Elmondása szerint eleinte, mikor kisebb sikerekre tett szert, félt átmenni a mainstreambe, hiszen nem tudta, a fanjai hogyan fogadnák az új stílusát. Szerencséjére azonbn nemhogy nem vesztette el a régi rajongóit, de rengeteg újra is szert tett.

Nem voltam biztos benne, hogy világsikerre vágyom. Számos sikeres underground előadó fél megtenni a következő lépést, és én is így éreztem

– nyilatkozta erről az időszakról.
The Weeknd a Billboardnak készített fotósorozatán.

Ahhoz azonban, hogy tovább tudja fejlesztani a művészetét, pénzre volt szüksége, ami akkoriban nem volt sok neki. Bár a dalai már világszerte sikeresek voltak, szinte mindent, amit megkeresett velük, azt visszaforgatta a munkásságába, például a klipjeibe. Az előző csapata pénzügyi stratégiája pedig annyira rossz volt, hogy tulajdonképpen semmit nem profitált az énekes. 

Nem tudtam, milyen az, mikor van pénzed, ezért azt sem tudtam, milyen elveszíteni azt. A mai napig rengeteg videómat saját zsebből finanszírozom.

Az After Hours érában rengeteg ikonikus videóval örvendeztetett meg minket, annak ellenére, hogy egy világjárvány kellős közepén jelent meg az album. Saját bevallása szerint neki rengeteget segített a korong átvészelni ezt az időszakot, és nagyon jó volt látni, hogy mások is hasonlóan éreznek iránta.

Az egyik kedvenc élményem volt a karantén alatt látni azt TikTokon, ahogy az emberek a Blinding Lights-ra táncolnak. Szimplán csak jól érezték magukat az otthonaikban a családjukkal, vagy a barátaikkal

– mesélte a magazinnak. 

Hatalmas sikernek örvendett a korong, így hatalmas felháborodást is keltett, mikor a várakozásokkal ellentétben egyetlen Grammy-díjra sem jelölték. Maga az énekes is felszólalt az ügyben: akkor azt írta a közösségi oldalain, hogy nem kér mást, csupán őszinteséget. 

Mostanra már nagyjából megbékélt a dologgal, és a heves érzelmeket félretéve tud beszélni róla.

Akkor rengeteg érzelem kavargott bennem. Még most sem tudom, hogy inkább szomorú, vagy dühös voltam. Szerintem csak össze voltam zavarodva, és válaszokra vártam.

Elmondása szerint abszolút nem nagyképűségből adott hangot a véleményének, egyszerűen csak mindenki, saját magát is beleértve arra számított, hogy a jelöltek között fog szerepelni a neve, így szinte sokként érte, mikor nem így lett.

Nem vagyok egy beképzelt ember, és arrogáns sem. Csak mindenki azt mondta, hogy tutira jelölni fognak. Az emberek azt hajtogatták, hogy ez az én évem lesz, szóval nem értettük, mi történt.

Rengeteget köszönhet a csapatának.

Abban azért igaza lett, hogy ez az ő éve, hiszen mindezek ellenére 2020 egyik legsikeresebb lemezét tudhatja magáénak, és azért a Super Bowlon fellépni sem kis dolog.

A Super Bowl-t február 8-án, magyar idő szerint 0:50-től követhetjük élőben, The Weeknd fellépésére pedig szokás szerint a félidőben kerül sor.