© Netflix

Végzet: A Winx Saga – minden amit tudunk a népszerű sorozatról

A Végzet: A Winx Saga itthon is igazán nagy népszerűségnek örvend, így a bemutató táján. A sorozat már a megjelenése előtt kiverte a biztosítékot az eredeti, animációs széria rajongóinál, hiszen szerintük közel sincs a sorozathoz az élőszereplős Netflix adaptáció. Ássunk egy kicsit mélyebbre a dolgoknak!

Az élőszereplős sorozat alapjának a 2003-ban indult Winx Club című sorozat szolgált, melynek kreátora 2011-ben már kifejezte érdekeltségét egy valódi, hús-vér emberekkel való adaptáció elkészítésében, az ehhez tartozó munkálatok pedig 2019-ben el is kezdődtek.

2019 szeptemberében pedig meg is tudtuk, kiket köszönthetünk majd Bloom és társaiként, hiszen elkezdődtek a forgatások és egészen 2019 decemberéig tartottak Írországban. A sorozat készítője, aki amúgy a Vámpírnaplókért is felelős elárulta, hogy nem véletlenül nem találkozunk a tündéralakjukkal, hiszen már a kezdetekben eldöntötték, hogy nem hozzák be a nagyszemű tündéreket.

Én egy igazi manga rajongó vagyok, de muszáj volt elvetnünk a tündéralakokat… nézd meg újra, senki sem néz ki úgy

– mondta Brian Young.

Honnan ismerősek a szereplők?

Bloom

A Bloomot megszemélyesítő színésznő Abigail Cowen, akit Sabrina hátborzongató kalandjai című Netflix szériából ismerhetünk, ott Dorcas Night karakterét alakította. Láthattuk még a The Fostersben is, mint Eliza vagy a Stranger Things második évadában, mint Vickie.

Stella

Hannah van der Westhuysen a sorozatban Stellát alakítja, viszont számára ez az adaptáció hozhatja meg az igazi sikert, hiszen eddig sosem volt főszereplő, és maximum egy két percig láthattuk a képernyőkön, többek közt a Szökevényekben (2005).

Aisha

Precious Mustapha karaktere Aisha a sorozatban, de a színésznővel nem igazán találkozhattunk eddig, hiszen csak plusz embereket és kvázi a tömegben volt 1-1 ember.

Terra

Eliot Salt nagyon közkedvelt hazájában, Nagy Britanniában. Számtalan sorozatban szerepelt már, főként komikus jellege miatt. Láthattuk a Normális emberekben vagy a 2020-as Intelligence-ben is.

Musa

Elisha Applebaum, azaz Musa sem köszönt nagyon vissza ránk máshol, mint a mostani és sikeres Végzet: Winx Saga. Mindegyik szerepe, hasonlóan Aisha megszemélyesítőjéhez, inkább kitöltő szerepek voltak.

Beatrix

Sadie Soverallról pláne elmondható, hogy ez a karakter első szerepei közt van. Előzőleg csak egy filmben, a Rose Plays Julie-ban láthattuk 2019-ben.

Sky

Danny Griffin, vagyis a sorozatbéli Sky néhány helyen már feltűnt – például az Úriemberekben, mint Aslan vagy a Get Even-ben. Emellett több éve modellkedik is.

Riven

Riven, vagyis Freddie Thorp látható volt a A boszorkányok elveszett könyve c. sorozatban egy rész erejéig, illetve a Safe c. produkcióban is.

Betétdalok

Igazán színes és minőségi válogatás hallható a sorozatban, hiszen szinte minden műfajból válogattak. Nem kizárólag kis rétegben ismert dalok csendültek fel az első évad során, hanem sikerült Dua Lipát, La Rouxot, Keshát sőt még a London Grammart is visszahallanunk, csak hogy néhány megemlítsünk. Szerencsére segítségünkre van a Spotify, ahol már elérhető a teljes válogatás.

Várható a második évad?

A jelek szerint igen, innentől minden a nézettségen múlik. Szerencsére (vagy sem) megannyi kritika jelent már meg az évadról, melyek közt jó adag negatív, de szerencsére sok pozitív visszajelzés is akad. Az biztos, hogy a cikk írása közben hazánkban is a első helyen szerepelt a legnépszerűbb és legfelkapottabb tartalmak között Netflixen, ez pedig globálisan is hasonló – megannyi ország listájának szinte egyből az élére ugrott.

A történet vége (csak spoiler mentesen) sokak szerint meghozza majd az igazi Winx Club érzést és a második évadban kaphatjuk majd meg azt, amire eddig is vártunk – persze ehhez szükséges a berendelés is.