Minden amit tudunk Ariana Grande, Timothée Chalamet, Jennifer Lawrence és Leonardo DiCaprio közös filmjéről

2021-ben érkezik a „Don’t Look Up” c. film a Netflixre.

Hol is kezdjük? Nos, annyi biztos, hogy már tavaly, 2020-ban láthattuk volna az alkotást, de mivel a koronavírus járvány ennek a filmnek a munkálatait is tönkretette, kényszerszünetre küldte, így csak idén lesz lehetőségünk bepillantani a „Don’t Look Up” c. mesterműbe, melyhez olyan színészgárdát sikerült leigazolni, hogy leesik az állunk is tőle.

A történet

A Netflix hivatalos leírása nem sok fantáziát enged hozzátenni saját kútfőből, hiszen röviden tömören ennyit tudunk: A „Don’t Look Up” két alacsony képzettségű csillagász történetét meséli el, akinek végig kell menniük az összes nagyobb publikáción, legyen az televíziós vagy írott sajtó, hogy figyelmeztessék az emberiséget, hiszen a Földet pusztulás fenyegeti.

Egyelőre ennyit tudunk magáról a filmről, valamint a Netflix 2021-es premierjeiről szóló videóban pár másodpercet láthatunk a két főszereplőről is.

Leonardo DiCaprio és Jennifer Lawrence ©Netflix/YouTube
Leonardo DiCaprio és Jennifer Lawrence ©Netflix/YouTube

A szereplőgárda

Még a Netflix hivatalos Twitter oldala is megemlítette, hogy mennyire szokatlan ekkora neveket egy adaptációban látni. Vegyük is végig, kiket fogunk látni a tévéképernyőnkön: először is a két főszereplő nevét kell megemlítenünk, Jennifer Lawerence és Leonardo DiCaprio, akik a két csillagászt fogják alakítani, akiket fentebb is megemlítettünk.

A főszereplők mellett, láthatjuk még a vásznon a „Thor” és a „Carol” főszereplőjét, Cate Blanchett-et, a „Szólíts a neveden” vagy a „Kisasszonyok” közönségkedvencét, Timothée Chalamet-et, a jelenkor popkirálynőjét, Ariana Grandet, a „Jóbarátok” ikonikus színészét, Matthew Perry-t, az ikon, Meryl Streep, Tyler Perry-t, a raplegendát, Kid Cudi-t, Jonah Hillt, Himesh Patelt, Tomer Sisley-t, Ron Perlmant, Melanie Lynskey-t, Rob Morgant, Chris Evans-t, és még sokan másokat.

A forgatás

Decemberben kezdődtek meg az igazi munkálatok, hiszen addig piros lámpát kapott az egész csapat a járványhelyzetre való tekintettel. Eredetileg 2020 áprilisában kellett volna elkezdődnie a forgatásoknak, de ez csak most sikerült: eddig Bostonban és Massachusetts-ben forgott többségében a kamera – utóbbiról annyit tudni, hogy Meryl Streep karaktere egy beszédet tartott, a tervek szerint óriási közönség előtt kellett volna ennek lezajlania – most, a korlátozások miatt ezt digitálisan fogják odavarázsolni majd.

A végét is látni már a munkáknak, február végére készen is lesznek a tervek szerint minden anyaggal, ezután pedig már csak az utómunka van hátra.

A napokban Ariana Grande már ki is rakta Instagram történetébe, hogy Ő bizony végzett a forgatásnak rá eső részével – ezzel egyetemben pedig karakterének nevét is felfedte.

Ezzel pedig, hogy a forgatások vége februárra van tervezve, valószínűleg ősznél korábban nem kapjuk meg a kész produktumot.