2021 legjobban várt lemezei

2020 nem teljesen úgy sült el, mint ahogy azt terveztük…

… mégis zeneileg egy extrém erős és különleges évet zárhattunk. Megtörni látszik a hip-hop/rnb uralom a zenei listákon, sokkal erősebben előtérbe helyeződik a popzene újra, főként a disco-pop és a retro, pörgős változatban – ennek természetesen köze van a világjárványnak is.

Na, de 2021 remélhetőleg pont olyan kiemelkedő lesz dalok és korongok terén, mint 2020 – csak teletűzdelve koncertekkel, fellépésekkel, na meg persze a Budapesten tartandó MTV EMA-val!

Jelmagyarázat: TBD = to be dated (nincs megjelenési dátum), TBA = to be announced (hamarosan bejelentésre kerül)

Rihanna – TBA | TBD

Bár már nem is reménykedünk…

© Zack Caspary

Why Don’t We – The Good Times And The Bad Ones | január 15.

Már nem is kell sokat aludni, míg kezünkben tarthatjuk a Why Don’t We srácok legújabb alkotását. Elmondásuk szerint ez eddigi legautentikusabb korongjuk, mivel szinte az alkotás minden pontján ott voltak és beleszóltak. Könnyen 2021 egyik legmenőbb lemeze lehet!

Ava Max – Heaven & Hell (Deluxe) | TBD

Ava Max kétség kívül uralta 2020-at és 2021-ben is ennek folytatása a cél! Nem meglepő, hogy folyamatosan keringenek a pletykák a debütáló anyagának újrakiadásáról és őszintén? Mi nem lennénk meglepve, ha az év első, maximum második negyedében kiegészítené pár új dallal a lemezt, de legkésőbb akkor, amikor meg is tudja támogatni majd egy rendes turnéval a CD-t.

Ashnikko – DEMIDEVIL | január 15.

Már cikkeztünk arról, hogy mennyire szerencsétlenül járt Ashnikko debütáló mixtapejének kiszállításával, így előre is hozta a lemez megjelenését. Egy napon hallhatjuk majd a Why Don’t We fiúk kiadványával, így igazából a februári megjelenés helyett csak napok választanak el minket a különleges énekesnő első nagyobb munkájától.

Iggy Azalea – End Of An Era | TBD

Az ausztrál rapper, Iggy Azalea ígéretet tett: 2021 nyaráig biztosan nem kezdi el új lemezét, az „End Of An Era„-t népszerűsíteni, mert állítása szerint muszáj levetkőzni és nyárnak lennie a korong bemutatásakor. Szomorú hír, hogy lehetséges, hogy ez lesz karrierének utolsó kiadványa, ugyanis elgondolkodott már azon is, hogy visszavonul. Addig is, élvezzük ki, hiszen sok-sok meglepetéssel készül még idén!

Zara Larsson – Poster Girl | március 05.

A tavalyi év egyik legnagyobb várományosa volt Larsson nemzetközi második lemeze, de ennek megjelenésére nem került sor 2020-ban. Az idei év viszont kétség kívül az énekesnőé, hiszen márciusban kézhez kapjuk majd az anyagot.

Madison Beer – Life Support | február 16.

Hosszú évekbe telt, mire sikerült kicsikarni egy lemezt az énekesnőnek kiadójából, de úgy tűnik Madison végre megtalálta azt a hangzást, amiben kényelmesen érzi magát.

Alexandra Stan – Rainbows | TBD

Exkluzív interjúnkban mesélt arról is a román énekesnő, Alexandra Stan, hogy tervei szerint 2021 elején érkezhet legújabb korongja. Arról viszont nincs pontos információnk mikor és mely dalok kerülnek majd fel a kiadványra.

© Twitter: @MaggieLindemann

Maggie Lindemann – Paranoia | január 22.

Ilyen az, amikor a cuki kislány, aki arról énekel, hogy Ő tényleg nem csak az a cuki kislány, megmutatja valódi énjét. A majdnem popdíva most rock/metál keverékben nyomja és igenis jól áll neki ez az egész.

ZAYN – Nobody Is Listening | január 15.

A héten érkező lemez derült égből érkezik és Zayn sem ad neki túl visszhangot. Az biztos, hogy nem fogunk unatkozni, hiszen 11 dallal jelentkezik, ami pont egy kellemes hossz egy korongnak.

Dua Lipa – Future Nostalgia (Deluxe / Side B) | TBD

2021-ben is tervezi keményen promótálni második lemezét, a „Future Nostalgia”-t Dua Lipa. Nem csoda, ha az énekesnő nem szeretné a mestermű kezét elengedni, hiszen ez hozta meg számára azt, hogy felléphet a képzeletbeli trónra, mint az újkor pophercegnője. Vajon meddig kell várnunk és hány bőrt húz még le róla idén?

The Pretty Reckless – Death By Rock And Roll | február 12.

Hogy minden műfajt érintsünk, a rock egyáltalán nem halott, sőt! Azelőtt is megszállottjai voltunk a The Pretty Reckless-nek, hogy elkápráztattak volna első budapesti koncertjükön a Sziget Fesztiválon, de azóta nem tudunk leszakadni róluk. Új korongjuk pedig az eddigi legmesteribbnek ígérkezik.

Jonas Brothers – TBA | TBD

Ugye az megvan, hogy kizárólag a koronavírus járványnak köszönhetően nem kaptunk 2020-ban új Jonas Brothers lemezt?! Nos, ez így van! Az év elején került fel a srácok hivatalos weboldalára a „2020-as Jonas Brothers album előrendelés” kép illetve termék a webshopba, amit meg is erősítettek, hogy igenis érkezik. Aztán nem lett belőle semmi… az viszont biztos, hogy 2021-ben ezt már nem hagyják elmenni!

Lana Del Rey – Chemtrails Over The Country Club | március 19.

Hosszas tologatás után mostmár tényleg érkezik Lana Del Rey legújabb korongja, melyről a címadó dal, valamint a „Let Me Love You Like A Woman” jelent meg eddig – előbbi pedig könnyen az elmúlt hónapok legjobb videóját kapta meg.

MARINA – TBA | TBD

Nem sokat tudunk MARINA nagy visszatéréséről, előző „Love + Fear” című lemeze nem szólt akkorát, mint amire számítottunk, így bízunk benne, hogy új anyaga átütő siker lesz újra.

Saweetie – Pretty Bitch Music | TBD

Érik már Saweetie debütáló korongja, hiszen a rapper már több középlemezzel is elkápráztatta a közönséget. A „Pretty Bitch Music” pedig készülőben van, bár egyelőre nem sok mindent tudunk róla… az biztos, hogy a „Tap In” vagy a „Best Friend” helyet kap majd a kiadványon. És mit várunk tőle? Pont azt a nőies keménységet, amit a rapper képvisel.

© Warner Music

Doja Cat – TBA | TBD

Úgy tűnik, lesz itt minden, mint a búcsúban! A rapper-énekes olyan jeleket mutat nekünk, miszerint kollaborációkkal teli korongra számíthatunk és nem is olyan ismeretlen nevek fognak feltűnni majd… Többek közt Ariana Grande, The Weeknd vagy a fentebb lévő Saweetie.

Billie Eilish – TBA | TBD

Egy dolgot jegyezz meg: Billie azt mondta, hogy fel fog tűnni, ha tényleg érkezik második lemeze, hiszen stílust és legfőképpen hajszínt fog váltani. Viszlát zöld! Szóval, addig, amíg a zöldes árnyalat megmarad, addig semmi újdonságra sem számíthatunk. Viszont azt tudjuk, hogy lassan készen vannak a koronggal!

Bebe Rexha – TBA | TBD

Debütáló lemeze egy csoda volt, az előtte lévő két EP is hibátlan volt. Mi is a titkos recept? Nos, ezt Bebe-n kívül senki sem tudja, de hasonló minőséggel készül berobbantani a második korongját is, melynek első kislemeze Doja Cat-tel közösen készült el.

Greyson Chance – TBA | TBD

Az énekes harmadik nagylemeze idén érkezik, pénteken már az első kislemezt is hallhatjuk róla, „Holy Feeling” címmel. A debütáló anyaga a coming out utáni időszakát ölelte fel, így szinte biztos, hogy új anyaga majd a boldogsága körül fog forogni.

Agnes – TBA | TBD

A svéd popnagyasszony úgy tűnik több év után tényleg visszatér. A „Release Me” óta igaz kicsit megpihent, de 2021-ben újra berobbantja a diszkót a maximumon!

Miley Cyrus – TBA | TBD

Miley úgy nyilatkozott, Ő biztosan nem áll meg egy darabig most, így 2021-ben ha nem is egy teljes lemezre, de egy újrakiadásra mindenképp számítani lehet.

© Micaiah Carter

Selena Gomez – spanyol EP/album | TBD

A pletykák szerint Selena Gomez hamarosan berobbanthat egy spanyol nyelvű középlemezt, vagy akár egy lemezt is, ez még egyelőre tisztázatlan.

Akikről egyelőre semmi információt nem tudunk még, de már igazán tartoznak nekünk egy új/debütáló albummal: Adele, Beyoncé, Normani, Britney Spears, Tove Lo, Sigrid, Sabrina Carpenter, Lauren Jauregui, The Pussycat Dolls, Nicki Minaj, Nick Jonas, Eleni Foureira, Elliphant, Charli XCX, Dinah Jane, Camila Cabello, Avril Lavigne, Hailee Steinfeld, Jess Glynne, Ally Brooke… és természetesen a lista még folytatódhatna, sőt akár végtelen is lehetne!