LISTA: TOP 10 DISNEY CHANNEL BETÉTDAL

Sokakban szép emlékeket idézhetnek fel olyan ikonikus sorozatok mint a Varazslók a Waverly helyből, a Hannah Montana vagy éppen a Jessie és olyan egész estés tévéfilmek mint a High School Musical vagy a Tengerparti Tini Mozi. Ezen szériák és filmek sikeréhez azonban nagyban hozzájárultak azok betétdalai is. Ezeket fogjuk most egy szubjektív listába rendezni. Kezdjük is!

10.

A Tengerparti Tini Mozi hatalmas sikernek örvendett a csatornán több mint hét évvel ezelőtt, mi sem bizonyítja ezt jobban mint hogy a Cruisin’ for a Bruisin’ több mint 130 millió megtekintéssel büszkélkedhet a legnagyobb videómegosztón, magát a filmet pedig minden bizonnyal a mai napig ismétlik a Disney channelen.

9.

A pontosan tíz éves Randiztam egy sztárral legismertebb betétdala a Hero hasonló sikereket tudhat magáénak, köszönhetően talán annak hogy megjelenése idejében egy reklámszünetben akár többször is leadták a hozzá tartozó filmrészlettel együtt. Mi tagadás a világ egyik legnagyobb szórakoztatóipari cége mindig is nagyon értett a promócióhoz.

8.

Sokakat meglepetésként érhet de az Indul a risza! című nagysikerű sorozat betétdalát Selena Gomez énekelte fel és nem a sorozat főszereplője Zendaya vagy Bella Thorne. Nem úgy az alábbi dalt, mely több mint 50 milliós nézettségével bizonyítja, bizony sokan hallgatják a mai napig is.

7.

Ma már szinte elképzelhetetlen lenne Zac Efront ilyen szerepben látni, de nem nehéz emlékezni a High School Musical egyik legikonikusabb jelenetére, melyben még Miley Cyrus is feltűnik néhány másodperc erejéig. Az All For One pedig valószínűleg megjelenése óta a szalagavatók állandó szereplője a We’re All In This Together mellett.

6.

Talán kissé meglepő lehet, de a Zsenipalánták című sorozat sztárja China Anne McClain mindössze 12 éves volt mikor a széria egyik legsikeresebb betétdala, a Calling All The Monsters már minden egyes reklámszünetben felcsendült a csatornán, így őt biztosan a Disney egyik legfiatalabb énekesnőjeként tarthatjuk számon.

5.

A 2011-es Limonádé Bridgit Mendler főszereplésével mindmáig az egyik legjobbnak tartott saját gyártású egész estés tévés filmje a Disney elmúlt évtizedének. A Breakthrough közel 40 millió megtekintésénél pedig mi sem bizonyítja ezt jobban.

https://youtu.be/7m-oDbkl2CI

4.

Az utóbbi évek legnagyobb húzása a csatornának mégis az Utodók című három részből álló filmsorozata volt, ami olyan neveket vonultatott fel, mint Dove Cameron, Sofia Carson, vagy Cameron Boyce. A népszerű szereplőgárdának és a fülbemászó daloknak hála (melyek több százmilliós megtekintéssel rendelkeznek) egy újabb generációt is le tudott nyűgözni a világ egyik legnagyobb szórakoztatóipari vállalata.

3.

A dobogóra mégis csak olyan daloknak kell kerülnie, melyeknek előadói a mai napig a popkultúra meghatározó alakjainak tekinthetők. Selena Gomez is meglepve vette tudomásul, de Billie Eilish legnagyobb slágerét, a bad guy-t bizony a Varázslók a Waverly helyből című sorozat betétdala ihlette és jobban meghallgatva erről bárki megbizonyosodhat.

2.

A legszebb emlékeket és legviccesebb pillanatokat sokan valószínűleg Miley Cyrus sorozatához, a Hannah Montanához köthetik, így a dobogó első két fokán ő szerepel. A második helyezett a minden rész elején felcsendülő The Best of Both Worlds.

1.

Ha szeretnénk egy olyan dalt megnevezni, amely elvonatkoztatva a csatorna filmjeitől és sorozataitól önmagában is nagy sikert aratott volna megjelenésekor és a mai napig sokak kedvencét képezi, bizonyára a The Climb jutna eszünkbe. A pillanat mikor Hannah felfedte valódi énjét a nagyközönség előtt, felejthetetlen élmény marad a sorozat rajongói számára a énekesnő mindmáig egyik legszebb balladájának tartott dal pedig tökéletes aláfestésként szolgált a jelenethez.