5+1 ok, hogy miért várjuk már nagyon Louisa debütáló albumát

Remélhetőleg idén már tényleg megkapjuk a korongot.

Louisa Johnson csupán 17 éves volt, mikor 2015-ben megnyerte a brit X Factor 12. szériáját, azóta pedig, ha nem is hallottunk róla annyit, rengeteg dolog történt vele. A mostmár csak Louisa néven ismert énekesnő a tervek szerint még 2016 elején kiadta volna a debütáló lemezét, ám erre mégsem került sor. Akkoriban azt nyilatkozta: tökéletesnek kell lennie, hiszen ez által fogják megismerni az emberek, így addig nem jelenhet meg, amíg nem áll készen rá teljes mértékben. 

Most, 6 évvel később még mindig várjuk az albumot, de az biztos, hogy egy olyan anyag lesz, amire megéri várni. Az elmúlt hónapokban számtalan képet posztolt az énekesnő a stúdióból, így remélhetőleg még idén megjelenik a korong. Íme 5 ok, hogy miért várjuk már nagyon!

1. Mert nem fél kimaxolni a hangi adottságait

Nem kérdés, hogy Louisa elképesztő énekhanggal lett megáldva, ezzel pedig ő is tisztában van, így nem riad vissza a kihívásoktól sem. Mi több, pont ezért énekelte az X Factor válogatóján a The Jackson 5 “Who’s Lovin’ You” dalát:

Nagyon, nagyon nehéz elénekelni azt a dalt, de mindenképpen jó benyomást szerettem volna kelteni

– nyilatkozta akkoriban.

Meg is lett az eredménye, hiszen mind a 4 zsűritag, még a szőröszívű Simon Cowell is állva tapsolt neki a produkció végére! Abban biztosak lehetünk, hogy az első albumán sem fogja majd vissza magát, és brutálisan jó vokáloknak lehetünk majd fültanúi. 

2. Mert ő volt a legfiatalabb versenyző, aki megnyerte a brit X Factor

Mint ahogy már fentebb említettük, 2015-ben, csupán 17 évesen nyerte meg a brit tehetségkutatót. És hogy ez miért érdekes? Nos, azóta eltelt 6 év, és ez idő alatt szinte folyamatosan fejlesztette magát, és olyan producerekkel és előadókkal dolgozott, mint a norvég KREAM duó, a Sigma, vagy éppen a Clean Bandit. Ha ugyanilyen tehetségeket tud megszerezni az albumára is, nyert ügye van bezsebelni pár slágert.

3. Mert a “YES” 2018 egyik legjobb (és legalulértékeltebb) száma volt

Ha csak egy dalt hallgatsz meg Louisától, az mindenképpen a “YES” legyen! A 2018-as, 2 Chainz-zel közös kislemez az év egyik legnagyobb banger-e volt, és a hozzá készült klip is iszonyat jóra sikeredett. Pár hasonló szám a lemezre, és a siker garantált!

4. Mert az érzelmes oldalát sem takargatja

Nagyjából bármilyen stílus jól áll neki, de a lassabb, érzelmesebb szerzemények, melyekben teljesen meg tudja csillogtatni a hangi adottságait, különösen passzolnak hozzá. Ilyen a Bob Dylan feldolgozás, a “Forever Young” is, amit bemutatkozó kislemezeként dobott piacra az X Factor után, vagy éppen a Clean Bandittal közös “Tears”-nek az akuszikus változata. Abban biztosan lehetünk, hogy a korongon számos ilyen dal kap majd helyet – amit abszolút nem bánunk!

5. Mert nem csak tehetséges énekesnő, de a tánctudása is hihetetlen

Már az X Factorban, Rita Ora mentoráltjaként is megmutatta, hogy a koreográfia sem áll távol tőle, például Michael Jackson „Billie Jean” dalára, a koncertjein pedig a hangja mellett a lenyűgöző mozdulataival is elkápráztatja a közönségét. A „YES”-hez a hivatalos kisfilm mellé egy táncvideót is kiadott, melyben árad belőle a tehetség és a magabiztosság. Ilyen hanggal és tánctudással, ha valaki elmegy egy koncertjére – és nagyon reméljük, az albumával turnézni is fog majd – tutira felejthetetlen élményben lesz része.

5+1. Mert a legutóbbi dala önmagunk elfogadásáról szól…

…és biztosak lehetünk benne, hogy jópár hasonló üzenettel rendelkező track lesz majd a lemezen. Louisa nem rejti véka alá, hogy neki sem könnyű elfogadnia magát és a testét úgy, ahogy van, és még ő is tanulja, hogyan is kell szeretni magunkat. Ez inspirálta legutóbbi dalát is, a „Like I Love Me”-t, melynek a videójában teljesen természetesen, smink és utómunka nélkül mutatta meg magát a nagyvilágnak.

Néha mindannyian használunk filtereket, vagy megszerkesztjük a képeinket, és ezzel nincs is semmi baj, de néha jó, ha tudatosítjuk magunkban, hogy mindannyian szépek vagyunk nélkülük is. Szóval ez vagyok én, filterek nélkül (legyetek kedvesek, mert félek)

– írta a videóhoz.